Κλειστά έμειναν το 95% των καταστημάτων την Κυριακή (19/7) στις Σέρρες

Κλειστά έμειναν το 95% των καταστημάτων την Κυριακή (19/7) στις Σέρρες

ανοιχτο-κλειστόΣύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, ξεπέρασε το 95% η συμμετοχή των Εμπορικών καταστημάτων αλλά και κάποιων αλυσίδων στην κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών για την μη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, η οποία ήταν μια από τις 7 Κυριακές που προβλέπεται από τον Νόμο 4177/2013.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος:

Όλοι οι έμποροι των Σερρών μαζί ενωμένοι έδωσαν την απάντησή τους στις Κυβερνήσεις, προηγούμενη και σημερινή, που επιμένουν σε αυτόν τον Νόμο όπου οι αγορές καθώς και η Πανελλαδική έρευνα της ΕΣΕΕ απέδειξε ότι δεν είναι καθόλου χρήσιμος για τα μικρά εμπορικά καταστήματα.

            Η μη αποδοχή του μέτρου αυτού από τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών και σχεδόν από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας καθώς και από τους Σερραίους Εμπόρους, δείχνει το κλίμα που θα επικρατήσει και την αντίσταση των τοπικών αγορών και κοινωνιών στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών και την κατάργηση του ωραρίου με ελεύθερο 24ωρο που προβλέπεται στο Μνημόνιο 3.

Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών είναι αντίθετος στις 7 ή 52 Κυριακές και αποφάσισε η αγορά των Σερρών να λειτουργεί μόνο τις 2 Κυριακές του χρόνου, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους καταναλωτές αναφέροντας στην ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε θερμά τους Σερραίους καταναλωτές που για μια ακόμη φορά σεβάστηκαν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών και τους καλούμε να επισκεφτούν την Σερραϊκή αγορά στο γνωστό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους αφού ως γνωστό υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα και σε πολύ καλές τιμές λόγω των θερινών εκπτώσεων που είναι σε εξέλιξη.