Κλειστά ήταν όλα τα Εμπορικά καταστήματα των Σερρών τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά ήταν όλα τα Εμπορικά καταστήματα των Σερρών τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

κλειστονΙκανοποιημένη η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών από τη καθολική συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων στην απόφαση του ΔΣ να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Με ανακοίνωση της η διοίκηση ευχαριστεί τους Σερραίους εμπόρους και επισημαίνει, ότι η κατάργηση των τοπικών αργιών είναι προπομπός για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών αναφέρει:

Μετά την χθεσινή καθολική συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων στο κάλεσμα- απόφαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Σερραίους Εμπόρους καθώς και τα καταστήματα που φιλοξενούνται –δραστηριοποιούνται στον τόπο μας που σεβάστηκαν και ακολούθησαν την απόφαση μας , η οποία απόφαση βασιζόταν σε δύο άξονες.
Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας ,την εορτή του Αγ. Πνεύματος, που ήταν πάντα αργία για τα εμπορικά καταστήματα τα τελευταία 18 χρόνια.
Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την κατάργηση του άρθρου 15 του ν 2639/1998 όπου μετά τις 5 τοπικές  αργίες  πιστεύουμε ότι είναι προπομπός για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Είδαμε με την χθεσινή συμμετοχή ότι  οι τοπικές κοινωνίες αντιστέκονται στις «ορέξεις»  του κάθε Υπουργού και έδωσαν ηχηρό μήνυμα ότι οι  τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν μόνες τους με τους συνδικαλιστικούς  τους φορείς και τους τοπικούς άρχοντες για το τι θα πράξουν και το πώς θα λειτουργήσουν.  
Θα αγωνιστούμε σκληρά σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και τα σωματεία για την ακύρωση του ν 3996/2011 που αφαιρεί το δικαίωμα στις τοπικές αρχές να καθορίζουν τις 5 τοπικές αργίες.
Θα αγωνιστούμε σκληρά για την κατάργηση των 7 Κυριακών  του έτους που ήδη λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα χωρίς θετικά αποτελέσματα.
Θα αγωνιστούμε σκληρά ώστε να μην επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους  στις μη τουριστικές περιοχές.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Μπαλίτης Ιωάννης                                 Μηλίγκα Κυριακή