Κλειστά κράτησαν τα καταστήματά τους οι Σερραίοι έμποροι την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά κράτησαν τα καταστήματά τους οι Σερραίοι έμποροι την ημέρα του Αγίου Πνεύματος
Οδός Περ.Κωστοπούλου
Οδός Περ.Κωστοπούλου

Το  100% άγγιξε η συμμετοχή  των Εμπορικών καταστημάτων Σερραϊκών και καταστημάτων που έχουν τις έδρες τους εκτός Σερρών στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών για την μη λειτουργία της αγοράς των Σερρών την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Με εξαίρεση κάποιες αλυσίδες σουπερ μαρκετ οι οποίες άνοιξαν τα καταστήματά τους, (με μειωμένη κίνηση) τα υπόλοιπα καταστήματα ακομη και αυτά που αντιπροσωπεύουν φίρμες πανελλαδικής εμβέλειας ήταν κλειστά.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του εκ μέρους του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Γιάννης Μπαλίτης και η γραμματέας Κυριακή Μηλίγκα:

Οι Σερραίοι έμποροι ( και οι έμποροι γειτονικών πόλεων όπως πληροφορηθήκαμε ) αντιστάθηκαν στα ΦΕΚ των προηγούμενων Κυβερνήσεων τα οποία δυστυχώς συνεχίζει να εφαρμόζει έως σήμερα και η σημερινή  αριστερή και πολλά υποσχόμενη Κυβέρνηση .

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό για την στήριξη της απόφασής μας και του αγώνα που δίνουμε ενάντια στις 7 Κυριακές και στις τοπικές αργίες που καταργήθηκαν, για να κρατήσουμε τα καταστήματά μας , τα οποία θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στα παιδία μας αύριο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους  θεσμούς και την όποια συμφωνία υπογραφεί από τις δύο πλευρές εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων , θα επισκεφτούμε τον Υπ. Οικονομίας, κ Σταθάκη , όπου θα ζητήσουμε να αυτονομηθεί το Υπ. Ανάπτυξης. Επίσης θα του ασκήσουμε πίεση ώστε να εφαρμόσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την κατάργηση των 7 Κυριακών και την επαναφορά των 2 Κυριακών, καθώς και το δικαίωμα ορισμού των 5 τοπικών αργιών στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους και στους  Αντιπεριφερειάρχες ώστε να μην δημιουργείται αυτή η αναστάτωση στις τοπικές αγορές.