Κλειστά κράτησαν τα καταστήματά τους οι Σερραίοι έμποροι την Κυριακή 3/5

Κλειστά κράτησαν τα καταστήματά τους οι Σερραίοι έμποροι την Κυριακή 3/5
Η οδός Τσαλοπούλου την Κυριακή 3/5 ώρα 11.30
Η οδός Τσαλοπούλου την Κυριακή 3/5 ώρα 11.30

Απο τη μια ήταν το τριήμερο (Πρωτομαγιά την Παρασκευή), απο την άλλη η ούτως ή άλλως πεσμένη αγοραστική κίνηση, που φάνηκε ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα, έτσι οι έμποροι των Σερρών κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή 3/5 παρόλο που η νομοθεσία τους έδινε το δικαίωμα να ανοίξουν. Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών διαβλέποντας την πραγματικότητα της αγοράς, είχε φροντίσει να αποφασίσει να προτέψει τα μέλη της να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή. Ετσι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών την Δευτέρα 4/5: «Πάνω από το 95% των Σερραίων εμπόρων και κάποιων καταστημάτων που έχουν την έδρα τους εκτός Σερρών ακολούθησαν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών. Η αγορά των Σερρών παρέμεινε κλειστή την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 . Τα 15( δεκαπέντε ) περίπου καταστήματα που ήταν ανοικτά σε σύνολο 1500 (χιλίων πεντακοσίων ) περίπου στην πόλη των Σερρών ήταν τα περισσότερα πολυεθνικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα (σουπερ μάρκετ)».

Αγορα_Σερρών_Κυριακή-003
Οδός Παν.Τσαλδάρη στο κέντρο των Σερρών ώρα 11.10π.μ.

Η τοπική αλυσίδα σουπερ μάρκετ ΚΑΝΤΖΑΣ κράτησε τα καταστήματά της κλειστά, σεβόμενοι και τους υπαλλήλους της και την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Η κίνηση δε στα καταστήματα που άνοιξαν ήταν ελάχιστη έως μηδαμινή, το δε εμπορικό κέντρο της πόλης θύμιζε … κανονική Κυριακή (δες και τις φωτογραφίες) με τους δρόμους άδειους και η κίνηση να περιορίζεται, ως συνήθως, στα καφέ της πόλης.

Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, πλην των μεγάλων αστικών κέντρων, υπήρξε η ίδια κατάσταση με τα τοπικά καταστήματα κλειστά και τις πολυεθνικές, αλυσίδες και πολυκαταστήματα ανοικτά.

Οι αγορές των μικρών πόλεων με τα μικρά τοπικά εμπορικά καταστήματα να παραμένουν κλειστά απέδειξαν ότι ο Νόμος 4177/2013 δεν έγινε γι αυτά.

Οδός Περ.Κωστοπούλου ωρα 11.30
Οδός Περ.Κωστοπούλου ωρα 11.30

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών προτρέπει τον υπουργό Ανάπτυξης:

«Καλούμε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη Γεώργιο- στον οποίο θα ασκήσουμε πίεση με επιστολές τις επόμενες μέρες και σε συνάντηση που επίμονα ζητάμε μαζί του – να προχωρήσει στις προεκλογικές δεσμεύσεις τις νέας Κυβέρνησης και στις μετεκλογικές του εξαγγελίες καταργώντας τις 7 Κυριακές και επαναφέροντας  τις 2 Κυριακές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου είναι και η πάγια θέση της ΕΣΕΕ και όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Χώρας.

Επίσης καλούμε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Χώρας να ασκήσουν και αυτοί την ανάλογη πίεση στον Υπουργό για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση στα τέλη Ιουλίου έχοντας το ίδιο πρόβλημα να διχάζουμε τον εμπορικό κόσμο».

Advertisements