Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη και στις Σέρρες, λόγο εκλογών στους εκπαιδευτικούς

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη και στις Σέρρες, λόγο εκλογών στους εκπαιδευτικούς

3ο Δημοτικό Σχολείο ΣερρώνΚλειστά τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπως και σε όλη την Ελλάδα.
Αιτία είναι η διενέργεια εκλογών στους συλλόγους των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

ΠΟΤΑΜΙ: «Όχι στα κλειστά σχολεία»
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΟΤΑΜΙ σχετικά με το σημερινό κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα για την διεξαγωγή εκλογών στους εκπαιδευτικούς. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του τονίζει:
Τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα Τετάρτη λόγω εκλογών των εκπαιδευτικών. Σε μια εποχή που πρέπει να υπερασπιστούμε όσο τίποτε άλλο την αξία του δημόσιου σχολείου, αυτοί που αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σχολεία στέλνουν ένα λάθος μήνυμα στους μαθητές. Τους λένε ότι είναι λογικό να κλείνουν τα σχολεία με την πρώτη ευκαιρία και να χάνονται διδακτικές ώρες. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι νηπιαγωγοί πρέπει να αντισταθούν στην προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και πρέπει να επιβάλουν νέες αρχές στους συνδικαλιστές τους. Άλλωστε σε άλλους κλάδους πχ. των γιατρών οι εκλογές των οργάνων τους γίνονται Κυριακές γιατί λοιπόν δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και για τους εκπαιδευτικούς;