Κλειστό τμήμα της Εγνατίας στην Καβάλα στο ρεύμα προς Ξάνθη

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας στην Καβάλα στο ρεύμα προς Ξάνθη

Εγνατία-οδος-Καβάλα-ΜουσθένηΚλειστό είναι το τμήμα της Εγνατίας Οδού -παράκαμψη Καβάλας– εξαιτίας κατολισθήσεων στην κατεύθυνση προς Ξάνθη και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το προσεχές Σάββατο (14/3).

Σήμερα Τετάρτη (11/3) αναμένεται να κατατεθεί από την Εγνατία Οδό Α.Ε. στο τμήμα Τροχαίας Καβάλας η μελέτη αμφιδρόμησης του συγκεκριμένου τμήματος προκειμένου να εγκριθεί και μέσα σε διάστημα τριών ημερών να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και σημάνσεις, ώστε να αμφιδρομηθεί το ένα ρεύμα από τον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου.

Το κλείσιμο έχει προκαλέσει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Καβάλας, κυρίως τις πρωινές ώρες, καθώς όλα τα βαρέα φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και τα επιβατικά αυτοκίνητα με κατεύθυνση την Ξάνθη και τις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και όσα έρχονται από τις περιοχές αυτές με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, διέρχονται μέσα από την πόλη.

Η κατολίσθηση, που σημειώθηκε σε δυο σημεία στις κοιλαδογέφυρες, ήταν αρκετά εκτεταμένη και τα συνεργεία της Εγνατία Οδός Α.Ε. θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες τις εργασίες για την απομάκρυνση των βράχων, με τον χρόνο για την αποκατάσταση του οδοστρώματος να υπολογίζεται από έναν έως τέσσερις μήνες.