Κοινή δήλωση υποψήφιων δημάρχων στην ΠΕ Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την κατάργηση των διοδίων

Κοινή δήλωση υποψήφιων δημάρχων στην ΠΕ Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την κατάργηση των διοδίων

Σε κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΕ Σερρών, σχετικά με τα διόδια αναφέρουν:

«Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις (μαζί και η τωρινή του ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Η συγκυβέρνηση σήμερα όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια, αλλά εγκαθιστά νέα, όπως και στην περιοχή του Στρυμονικού, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα τους πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να κατασκευασθούν.

Σήμερα, αποτελεί πρόκληση για τον λαό της ΠΕ Σερρών, που δοκιμάζεται από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την ανεργία τη φτώχεια, την απληρωσιά και την εκμετάλλευση, να χρυσοπληρώνει τους δρόμους και να του φορτώνουν και από πάνω και άλλα διόδια. Ειδικά, η περιοχή των Σερρών, που σήμερα βιώνει με μεγάλη ένταση την ανεργία, που οι μικροί αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να μικραίνει χρόνο με τον χρόνο, τα διόδια είναι ακόμα ένα επιπρόσθετο χαράτσι στο ήδη κατακρεουργημένο εισόδημά τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει τριπλά και τετραπλά μέσω της φορολογίας και των τελών τους αυτοκινητόδρομους, με τα διόδια και τις αυξήσεις κλέβουν τον ιδρώτα του λαού για να κερδίζουν τα μονοπώλια.

ΗΛαϊκή Συσπείρωσηαγωνίζεται και απαιτεί:

  • Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους, χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνονται ο λαός και το περιβάλλον.
  • Απαιτούμε την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλλουν τα διόδια.
  • Απαιτούμε να κατασκευαστούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.

Καλούμε τον λαό της περιοχής των Σερρών, να αντιπαλέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς συνολικά, να αγωνιστούν για την κατάργηση όλων των διοδίων.

Το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί που στηρίζει στους Δήμους και τις Περιφέρειες ήταν και θα είναι αρωγός και μπροστά σε έναν τέτοιο αγώνα».

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΕ Σερρών είναι:

  • Σερρών: Φαρμάκης Παύλος
  • Ηράκλειας: Χατζίδου Δέσποινα
  • Σιντικής:Ιωαννίδου Μαρία
  • Εμ. Παππά: Μανδάνας Αργύρης
  • Βισαλτίας: Λάγιος Μάκης
  • Αμφίπολης:Άντσιου Άννα
  • Ν. Ζίχνης:Στεφανόπουλος Γιάννης