Κοινή δράση των Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών για τα αδέσποτα ζώα, ενώ ζητούν αναθεώρηση του νόμου που ψηφίστηκε …πέρυσι!

Κοινή δράση των Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών για τα αδέσποτα ζώα, ενώ ζητούν αναθεώρηση του νόμου που ψηφίστηκε …πέρυσι!

Δημαρχοι ΠΕ Σερρών-αδέσποταΜε πρωτοβουλία του δημάρχου Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 16-02-2015 και ώρα 12:00 συνάντηση όλων των δημάρχων του νομού Σερρών στο Δημοτικό Μέγαρο Σιδηροκάστρου με σκοπό την εξεύρεση λύσης και τη δημιουργία μιας διαδημοτικής κοινής δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αμφίπολης κ. Μέλιτος Κωνσταντίνος, Βισαλτίας κυρία Δουβίτσα Αγνή, Εμμανουήλ Παππά κ. Νότας Δημήτριος, Νέας Ζίχνης κ. Δαϊρετζής Ανδρέας, Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος, Σιντικής κ. Δομουχτσίδης Φώτιος και ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας κ. Μπαλάσκας Απόστολος.
αδέσποτο-Η πλειοψηφία των Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών συμφώνησε στη δημιουργία ενός πλαισίου κοινής δράσης για τη λύση του προβλήματος. Στην τοποθέτησή του ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών διαθέτει ήδη οργανωμένο κυνοκομείο και θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπους δήμους του Νομού στην κοινή τους απόφαση για διαδημοτική δράση.
Ο νόμος, ο οποίος προβλέπει την προστασία των αδέσποτων ζώων χρήζει αναθεώρησης, (σ.σ. ψηφίστηκε πέρυσι Ν4235/2014) συμφώνησαν όλοι οι δήμαρχοι, ενώ η πολιτεία με τη σειρά της θα πρέπει να μεριμνήσει για το θέμα χρηματοδοτώντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Επίσης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μέλος της οποίας είναι ο δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης θα πρέπει να αποτελέσει μοχλό πίεσης.
Κοινός παρονομαστής της συνάντησης των Δημοτικών Αρχών ήταν η άμεση κινητοποίηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών, καθώς έκριναν ότι το πρόβλημα της αντιμετώπισης των αδέσποτων δεν επιδέχεται καθυστέρησης.