Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών κοντά τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας

Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών κοντά τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας

σερβια-πλημμύρεςΤο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών μετά από έκκληση του Προξενείου της Σερβίας για την προσφορά φαρμακευτικού υλικού προς τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία  που διακρίνει το Σερραίο φαρμακοποιό ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και στέλνει  μια επαρκή ποσότητα φαρμάκων.

Η Σερβία δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες καταστροφικές πλημμύρες. Ήδη οι νεκροί ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και η χώρα έχει κηρύξει τριήμερο πένθος.

Οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών έχουν μεγάλη ανάγκη και από φάρμακα. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο πέτυχε  να δημιουργήσει, πριν δύο περίπου χρόνια, το κοινωνικό φαρμακείο συμβάλλοντας  έτσι στην προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες ανήμπορων συμπολιτών μας  σε φάρμακα .

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής μέριμνας κ. Αρβανίτη Σταυρούλα, όταν σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αργύρη Ρόντση, κατάφεραν με την βοήθεια των συμπολιτών να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων.

Το κοινωνικό φαρμακείο έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο μέχρι σήμερα. Η διανομή φαρμάκων από το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών, δεν περιορίζεται μόνο σε πολίτες του Δήμου Σερρών ή του Νομού Σερρών. Το κοινωνικό φαρμακείο διαθέτει φάρμακα σε διάφορους φορείς όπως: όπως Γηροκομείο Σερρών και Σιδηροκάστρου, φυλακές Νιγρίτας, ΚΑΑΜΕΑ Σερρών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Κοινωνική εταιρεία Θεσσαλονίκης, Γιατροί του κόσμου, Φαρμακοποιοί του κόσμου όπως  και σε απομακρυσμένα ελληνικά νησιά όπως το Αγαθονήσι και οι Λειψοί.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια, το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών, εντάχθηκε στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας  του Δήμου Σερρών.

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες.