Το κοινωνικό φροντιστήριο της «διάβασης πεζών» λειτουργεί και φέτος.

H επιλογή των  μαθητών γίνεται με βάση αυστηρά  οικονομικά κριτήρια.
H επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση αυστηρά οικονομικά κριτήρια.

Η «διάβαση πεζών», στα πλαίσια της δημιουργίας δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, παραμένοντας σταθερή στις αρχές και τους στόχους της, συνεχίζει το έργο της κοινωνικής προσφοράς , με την λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στην σκληρά δοκιμαζόμενη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, στην  ασύλληπτη οικονομική –κοινωνική συρρίκνωση και εξαθλίωση που έχει υποστεί και η οποία έχει εξουθενώσει τον ταλαιπωρημένο λαό της, η Αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων είναι αναγκαία.

Αλληλεγγύη σημαίνει αλληλοβοήθεια  και αλληλοκατανόηση, σημαίνει ηθικό καθήκον και υποχρέωση που έχουν τα μέλη μιας ομάδας να αλληλοϋποστηρίζονται και να συμπαραστέκονται σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους.

Η αλληλεγγύη είναι αντίσταση. Είναι αξία.

Η «διάβαση πεζών» υπηρετεί αυτές τις αξίες κάνοντάς τες πράξη, αντιστέκεται. Κάθε μορφή κοινωνικής προσφοράς είναι και μία πράξη αντίστασης απέναντι σ’ όλα τα δεινά που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας.

Δεν νοείται  όμως αλληλεγγύη χωρίς εφαρμογή στην πράξη. Η πρόθεση δεν αρκεί. Για να υλοποιηθεί είναι απαραίτητη η εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας.

Η «διάβαση πεζών» απευθύνθηκε σε πολλούς εκπαιδευτικούς και φέτος. Κατάφερε  να συγκεντρώσει έναν ικανοποιητικό  αριθμό ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών, που δέχθηκαν να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας, διαθέτοντας τις γνώσεις τους και τον χρόνο που ο καθένας μπορεί.

Έτσι είμαστε  σε θέση να ανακοινώσουμε και φέτος την έναρξη  λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου στο Στέκι της «διάβασης πεζών».Ευελπιστούμε ότι με την όποια προσφορά μας συμβάλουμε στην μόρφωση των παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν άλλες υποστηρικτικές δομές.

Το επιθυμητό  θα ήταν να λειτουργήσει ο θεσμός της  ενισχυτικής διδασκαλίας στο  Δημόσιο σχολείο, αλλά αυτό παρέμεινε  στις υποσχέσεις ακόμα από την περσινή χρονιά, όπως έγινε και με τόσες άλλες κοινωνικές δομές που φθίνουν και καταρρέουν συνεχώς.

H επιλογή των  μαθητών γίνεται με βάση αυστηρά  οικονομικά κριτήρια.

Υπεύθυνοι για τα ΜΜΕ

  • Παγώνα Κιάκου :         6937- 011433
  • Δημήτρης Παρίσσης :  6972 – 496672
  • Νίκος  Χαριτόπουλος : 6973 – 306869