Κολύμβηση: Μια «ανάσα» από το μετάλλιο ο Μελαδίνης του ΜΓΣ Πανσερραϊκός στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Video)

Κολύμβηση: Μια «ανάσα» από το μετάλλιο ο Μελαδίνης  του ΜΓΣ  Πανσερραϊκός στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Video)

Την 4η θέση στα 4Χ100 σκυταλοδρομίας του Μεγάλου Τελικού, κατέλαβε η ανδρική ομάδα κολύμβησης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται από τις 9-22 Μαΐου στο Λονδίνο.

Η ελληνική ομάδα με τους: Οδυσσέα Μελαδίνη, Χρήστο Κατραντζή, Απόστολο Χρήστου και Κριστιάν Γκολομέεβ, σημείωσε έναν εκπληκτικό χρόνο (3.14.42) καταφέρνοντας μάλιστα να τον βελτιώσει και κατα 2,42 δευτερόλεπτα από την προηγούμενη διοργάνωση και βρέθηκε μόλις 12 εκατοστά του δευτερολέπτου από το χάλκινο μετάλλιο.

Για να φανεί πόσο άδικα χάθηκε το χάλκινο μετάλλιο αξίζει να αναφερθεί ότι η ελληνική ομάδα στα 300μ. πέρασε ως 3η με χρόνο 2.26.38, ενώ στο πέρασμά της στα 350μ. ήταν 1η με χρόνο 2.48.59, αλλά δυστυχώς στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Όσον αφορά τα μετάλλια το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε η Γαλλία με 3.13.48, το ασημένιο η Ιταλία με 3.14.29 και το χάλκινο το Βέλγιο με 3.14.30.

Για να βρεθεί η ελληνική στο τελικό προκρίθηκε ως 5η με χρόνο 3.16.82

koursaΟ Οδυσσέας Μελαδίνης (φωτογραφία) δεν ήταν καν σε θέση να μιλήσει, θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για την απώλεια ενός -παντελώς απροσδόκητου- μεταλλίου.

Η αλήθεια είναι ότι το 49.60 που έκανε, κολυμπώντας πρώτος στη σειρά, δεν είναι το καλύτερο που μπορεί. Οι επόμενοι όμως ξεπέρασαν τον εαυτό τους: ο Χρήστος Κατραντζής με ανεπίσημο πέρασμα 48.65, ο Απόστολος Χρήστου με ένα απίστευτο 48.13 (λίγη ώρα αφότου πήρε την πρωτη θέση στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο) και ο Κριστιάν Γκολομέεβ με 48.04.

Ο ταχύτερος Έλληνας κολυμβητής έφερε μάλιστα την ελληνική ομάδα στην πρώτη θέση 50μ. πριν τον τερματισμό, αλλά στο τέλος δεν άντεξε στην αντεπίθεση των αντιπάλων του.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε τον αθλητή μας να έχει τέτοιες επιδόσεις» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο έφορος κολύμβησης του ΜΓΣ Πανσερραϊκού Ζήσης Γκράτσιος που συνεχάρη τον Οδυσσέα Μελαδίνη.

Άλλωστε ο έμπειρος παράγοντας πιστώνεται τη μεταγραφή του αθλητή στο Σερραϊκό σύλλογο που όπως τονίζει «αποτελεί πρότυπο για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού».

Η πορεία του Οδυσσέα Μελαδίνη συνεχίζεται τις επόμενες μέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου με τη συμμετοχή του στα αγωνίσματα στα 50 και τα 100 μέτρα ελεύθερο.

Advertisements