Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν φεύγει από την ευρωζώνη ούτε… αν το θέλει η ίδια!!!

εε-ελλάδαΗ συζήτηση περί “Grexit”, που έχει επανέλθει στην προεκλογική μάχη για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα, προβληματίζει τις Βρυξέλλες. Ετσι αφού αρχικά σπέρνουν τον πανικό διάφοροι «κύκλοι» και «παπαγαλάκια» σε Γερμανία, Ελλάδα και αλλού περί «καταστροφής» και «επιστροφή στη δραχμή» αν βγει ο «κακος Τσίπρας», έρχεται με τον επισημότερο τρόπο η ίδια η Ευρωπαίκή Επιτροπή να βάλει τελος στα σενάρια των «τρομολάγνων» και να δείξει ότι όλα αυτά είναι φωνές λυσσασμένων, αλλά και τρομοκρατημένων επενδυτών που φοβούνται τη διαφαινόμενη αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό και, μετά τη γερμανική κυβέρνηση, που έσπευσε σε όλους τους τόνους να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ήρθε σήμερα η σειρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να θυμίσει με νόημα ότι στις ευρωπαϊκές Συνθήκες δεν προβλέπεται η δυνατότητα αποχώρησης μιας χώρας από την ευρωζώνη.

Όπως σημείωσαν με νόημα οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, η συμμετοχή στην κοινή ζώνη του ευρώ είναι αμετάκλητη, κάτι που ρυθμίζεται ρητώς από τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Που δείχνει ότι για την Ε.Ε. δεν υπαρχει «πλάνο-Β» για μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Τρέμουν έτσι στην ιδέα και μόνο, ότι μια χώρα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη καθώς τα σενάριά τους δεν έχουν εξασφαλίσει τα κεφάλαια των αφεντικών τους 1000%!!!

Κάθε άλλη συζήτηση, εκ του περισσού…