Κοπή βασιλόπιτας του λαογραφικού ομίλου Βλάχων και φίλων «ΛΑΪΛΙΑΣ»

. Τυχερή ήταν η κ. Χριστίνα Καρακώστα η οποία κέρδισε το φλουρί και το δώρο που το συνόδευε.
. Τυχερή ήταν η κ. Χριστίνα Καρακώστα η οποία κέρδισε το φλουρί και το δώρο που το συνόδευε.

Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα δεξιώσεων της Λ.Α.Φ Σερρών (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών), πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας όλων των τμημάτων Ενηλίκων του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΛΑΪΛΙΑΣ» Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Περισσότερα από 150 μέλη παραβρέθηκαν στα όποια προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα που παρασκεύασαν και προσέφεραν γυναίκες – μέλη του Ομίλου και των χορευτικών τμημάτων. Τυχερή ήταν η κ. Χριστίνα Καρακώστα η οποία κέρδισε το φλουρί και το δώρο που το συνόδευε. 

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Σιαπαρδάνης, απήφθυνε σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε και ευχήθηκε τους παρευρισκόμενους για το νέος έτος.

Στη συνέχεια ο δάσκαλος του Ομίλου Βασίλης Τερζής εκ μέρους και των άλλων δασκάλων, Δήμητρας Πάντσιου και Χριστίνας Τσαούσογλου, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του Ομίλου για τη χρονιά που πέρασε ενώ αναφέρθηκε και στις μελλοντικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχα η κοπή βασιλόπιτας των Παιδικών τμημάτων σε κάθε ένα από τα τέσσερα τμήματα ξεχωριστά, την ώρα των μαθημάτων τους, στην αίθουσα του Ομίλου.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Σάββατο και την Κυριακή, 25 – 26 Ιανουαρίου, 50 μέλη των χορευτικών τμημάτων ενηλίκων θα συμμετάσχουν σε εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων και το Μέτσοβο.

Ο ετήσιος χορός του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου.

Τέλος στις 21 – 23 Μαρτίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοτούσσας, το Δήμο Ηράκλειας και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, θα συνδιοργανώσει το 12ο Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού.