ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Με επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη λίμνη του Πεθελινού (139 φωτος)

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Με επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη λίμνη του Πεθελινού (139 φωτος)

Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται το σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεμβρίου η 2η φάση της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ανάπτυξης στη λίμνη Πεθελινού του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, με τη συμμετοχή 195 αθλητών κι αθλητριών από 18 σωματεία όλης της Ελλάδας που συνθέτουν συνολικά 101 πληρώματα.

Ο πρόεδρος του Κερκινίτις Θεοδόσης Κρέτσης  σε δηλώσεις του είπε:

«Μετά από δύο χρόνια φιλοξενούμε και πάλι την Πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης κωπηλασίας στη Λίμνη του Πεθελινού που θεωρείται ο καλύτερος φυσικός υγρός στίβος στη χώρα».

Ο κ. Κρέτσης ευχαρίστησε και το Δήμο Σερρών που βοήθησε στη φιλοξενία αθλητών, προπονητών και συνοδών που συνολικά ξεπερνούν τα 500 άτομα και αποτελούν μια τόνωση για την τοπική οικονομία των Σερρών.

Ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου “Κερκινίτις” μαζί με τους συνεργάτες του και τον Δήμο Εμμανουήλ Παπά πιστώνονται την οργανωτική επιτυχία της πανελλήνιας κωπηλατικής συνάντησης.

Το μέλλον της κωπηλασίας στις Σέρρες

Οι πανελλήνιες συναντήσεις Ανάπτυξης  από τις οποίες έχουν αναδειχθεί τα περισσότερα αστέρια της ελληνικής κωπηλασίας αφορούν στις ηλικίες 12-14 ετών από όπου ξεκινούν  την πορεία τους όλοι οι νέοι αθλητές κι αθλήτριες.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει δέκα αγωνίσματα που αφορούν στο σκιφ, το διπλό σκιφ  και το τετραπλό παίδων και κορασίδων.

Στον Πεθελινό είχε διεξαχθεί και το 2016 η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης. Η  Α΄ Φάση έγινε στα τέλη Ιουνίου στη Μυτιλήνη.

Φωτορεπορτάζ από τους αγώνες στη λίμνη Πεθελινού στη σελίδα μας στο facebook

[justified_image_grid facebook_id=113233932096891 facebook_album=1853881884698745]