Κοσμοσυρροή στην 3η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς στον Αγιο Ιωάννη (φωτορεπορταζ)

Κοσμοσυρροή στην 3η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς στον Αγιο Ιωάννη (φωτορεπορταζ)

Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στην 3η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/7) στον Άγιο Ιωάννη Σερρών. Διοργανωτής της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και Κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Οι τυχεροί που συμμετείχαν σε αυτή γιορτή γεύτηκαν τις μπακάλικες πιπεριές, ψητές ή τηγανητές, που προσφερόταν δωρεάν, με στόχο το τοπικό προϊόν να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η μπακάλικη πιπεριά

Ο Βασίλης Κάπης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών και Κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών «Αλησμόνητες Πατρίδες», τόνισε πως:

«Στην γιορτή ο κόσμος γνωρίζει την μπακάλικη πιπεριά, προσφέρουμε στον κόσμο τηγανητές και ψημένες στα κάρβουνα μπακάλικες πιπεριές.

Εδώ και τρία χρόνια ο σύλλογος αποφάσισε να καθιερωθεί η γιορτή της μπακάλικης πιπεριάς , που παράγεται εδώ στο τόπο μας.

Η κατανάλωση τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί στο νομό Σερρών και τα τρία χρόνια η μπακάλικη πιπεριά είναι «εξαγώγιμο» προϊόν προς τους άλλους νομούς και στην Θεσσαλονίκη. Γίνεται τεράστια προσπάθεια των παραγωγών να γίνει πιο ποιοτικό προϊόν και υπάρχει συνεργασία με όλους τους παραγωγούς»

Χορευτικά συγκροτήματα

Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Λεύκωνα, του Συλλόγου Βλάχων «Γιωργάκης Ολύμπιος» και της «Αδελφότητας Μικρασιατών Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος».

Η Διοίκηση του ΕΒΕΣ έδωσε το παρών

Οι Σερραίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και δοκίμασαν τα γευστικά εδέσματα. Εκεί βρέθηκε και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών. Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, Χρήστος Μέγκλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννάκης, ο Οικονομικός Επόπτης, Θωμάς Τενεκετζής, το Μέλος του ΔΣ, Κώστας Παπαπαναγιώτου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.