Κώστας Χασαπίδης- Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ: Η επιχείρηση δρα με κοινωνική ευαισθησία και διαφάνεια δεν την αγγίζουν λαϊκισμός και συκοφαντίες

Κώστας Χασαπίδης- Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ: Η επιχείρηση δρα με κοινωνική ευαισθησία και διαφάνεια δεν την αγγίζουν λαϊκισμός και συκοφαντίες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών Κώστας Χασαπίδης με αφορμή τη κριτική που δέχεται η επιχείρηση για τον τρόπο είσπραξης από τους καταναλωτές των καθυστερούμενων λογαριασμών και τώρα με την εμπλοκή σε τροχαίο όχημα της επιχείρησης για το οποίο κατηγορήθηκε ότι ήταν ανασφάλιστο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την παράταξη του Πέτρου Αγγελίδη η ΔΕΥΑΣ έγινε στόχος, στόχος της Αντιπολίτευσης «η οποία έκανε πολιτική για τις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 και όχι για τις επόμενες γενιές».

Με όπλα τον Λαϊκισμό και τη συκοφαντία καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας προσπάθησε να εκθέσει την επιχείρηση. Έβλεπε παντού λάθη και παραλείψεις, έκανε καταγγελίες για δήθεν ρουσφέτια, καταργούσε τέλη και φυσικά διαλαλούσε ότι είναι δυνατή μια μείωση δραστική στην τιμή του νερού αδιαφορώντας πλήρως για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης. Ενίοτε δεν δίστασε να σπείρει τον πανικό στον κόσμο μιλώντας για ακατάλληλο νερό, όμως τα εργαστήρια και οι εισαγγελείς ήταν εκεί για να τους διαψεύσουν, όλους και να απορρίψουν τις καταγγελίες τους.

Τα αίτια αυτής της πολύπλευρης επίθεσης ήταν προφανή.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ και η δημοτική αρχή επιχειρούσαν υπεύθυνα με τόλμη και αρετή, κέρδιζαν τον σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου και αυτό δεν άρεζε στους “διώκτες” τους.

Υπήρχε βεβαίως και η καλόπιστη κριτική την οποία οι διοικούντες όχι μόνο καλοδέχονται αλλά και επιζητούν.

Η νέα Διοίκηση της Υπηρεσίας επαναβεβαίωσε τη στρατηγική και τους στόχους της προηγούμενης θητείας της Δημοτικής Αρχής και ενέτεινε την προσπάθεια. Υπεράνω όλων η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΣ. Για να κρατήσει την επιχείρηση ανοιχτή η Διοίκηση εφαρμόζει τον Κανονισμό Ύδρευσης και την κείμενη νομοθεσία. Συγχρόνως αξιοποιεί κάθε διάταξη για να βοηθήσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους ανέργους, τους απόρους, τους νεόπτωχους, ενώ είναι αμείλικτη απέναντι σε όλους τους μπαταχτσήδες.

Όμως ο λαϊκισμός καλά κρατεί. Κονδυλοφόροι τινές και δημοτικές παρατάξεις εγκαλούν τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για «ανάλγητη πολιτική διακοπών ύδρευσης» σε δήθεν αναξιοπαθούντες. Ποσώς τους ενδιαφέρει αν αυτόν τον καλέσει ο εισαγγελέας για παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που κάνει τα στραβά μάτια και δεν εφαρμόσει τον Κανονισμό, αν αύριο η επιχείρηση δεν είναι σε θέση να διαθέτει άφθονο και καθαρό νερό λόγω οικονομικής αδυναμίας, να εκτελέσει το παραμικρό έργο.

Κι όταν ο λαϊκισμός δεν αποδίδει τα αναμενόμενα επιστρατεύεται η συκοφαντία.

Πρόσφατα η μείζων αντιπολίτευση κατήγγειλε στους Σερραίους ότι ανασφάλιστο όχημα της ΔΕΥΑΣ ενεπλάκη σε τροχείο! Μέγα ψέμα! Αποδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όπως και όλα τα αυτοκίνητα της ΔΕΥΑΣ είναι ασφαλισμένα. Όμως οι συκοφάντες δεν είχαν το ηθικό ανάστημα να ζητήσουν συγγνώμη από την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Θέλουμε να διαμηνύσουμε σε όλους, ότι τη ΔΕΥΑΣ δεν την αγγίζουν Λαϊκισμός και συκοφαντίες διότι πορεύεται υπεύθυνα, με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία. Είναι το παράδειγμα της νέας εποχής που έχουμε ανάγκη. Προς μίμηση.    

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ

Κώστας Χασαπίδης