Κώστας Καραμανλής: Δεν θα παρακαλέσουμε τον Τσίπρα

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα παρακαλέσουμε τον Τσίπρα

Στην ανάγκη να δημιουργηθούν ευρύτερες δυνατές συναινέσεις αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας (επικεφαλής του ψηφοδελτίου), Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον Real FΜ.
«Αυτό που η ΝΔ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λένε με καθαρό τρόπο είναι ότι για να βγει η χώρα από την κρίση, πρέπει να δημιουργηθούν ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, για να εφαρμοστούν επιτέλους όλες αυτές οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για τις όποιες πολύ μιλούμε αλλά ελάχιστα εφαρμόζουμε.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του να τα καταφέρει. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα θέλει να συνεργαστεί μόνος του με τους ΑΝΕΛ ή να πάρει αυτοδυναμία, θεωρούμε ότι δείχνει μια αλαζονεία από μέρους τους. Δεν θα κάτσουμε να παρακαλέσουμε και πολύ τον κ. Τσίπρα.

Εμείς λέμε το προφανές: Οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας καταλαβαίνουν ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις σε αυτή, τουλάχιστον, την ιστορική συγκυρία αποτελούν παρελθόν για τη χώρα».
Ερωτηθείς πόσο βαρύ είναι το όνομα Καραμανλής στις πλάτες του, ο ίδιος ανέφερε:

«Αυτό που νομίζω είναι ότι ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει σιγά- σιγά και εμείς που έχουμε βαριά ονόματα πως η οικογενειοκρατία και ο νεποτισμός στη διάρκεια της μεταπολίτευσης πήραν μεγάλες διαστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η οικογενειοκρατία είναι συνώνυμο της ανικανότητας.

Επειδή πολλοί όλοι σε αυτήν τη χώρα μπορούμε πολύ άμεσα και εύκολα να πληροφορηθούμε το παρελθόν του κάθε υποψηφίου, έχω την εντύπωση ότι στην πολιτική κάποιος πρέπει να μπει όταν έχει δείξει δείγματα γραφής και αυτό να μην αποτελεί μονόδρομο, διότι και ο χρόνος της πολιτικής πλέον έχει συμπιεστεί. Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς που δεσπόζουν στο προσκήνιο για δεκαετίες.

Το όνομα είναι βαρύ. Σε αυτήν τη φάση πολλές φορές δεν είναι απλά πλεονέκτημα, είναι πολλές φορές και μειονέκτημα. Ο κάθε πολίτης τελικά κρίνει και από το όνομα, κρίνει και από την παρουσία του κάθε υποψηφίου».

Advertisements