Κώστας Καραμανλής: Πρόταση μομφής κατά Φίλη για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων αν…

Κώστας Καραμανλής: Πρόταση μομφής κατά Φίλη για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων αν…

Γραπτή δήλωση μας απέστειλε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Kώστας Καραμανλής για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων. Στη δήλωση ο Σερραίος Βουλευτής μέμφεται τον Υπουργό Παιδείας της Κυβέρνησης Ν.Φίλη για τη θέση του στο θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων και προτείνει αν οι εξηγήσεις που θα δώσει για το «λεκτικό του ατόπημα» δεν κριθουν επαρκείς να κατατεθεί πρόταση μομφής από τη ΝΔ προς το πρόσωπο του κ.Φίλη.

Αναλυτικά στη δηλωσή του αναφέρει:

“Ασφαλώς και ο κ. Φίλης δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του Υπουργού Παιδείας, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτός.

Υπενθυμίζω ότι είχαμε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση προς τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας κο Μπαλτά, ο οποίος είχε αφαιρέσει τη γενοκτονία των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου. Σήμερα ο κ. Φίλης, ως «νέος και πιο σκληροπυρηνικός Μπαλτάς», αμφισβητεί ότι έγινε γενοκτονία.

Μήπως, λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κ. Φίλης, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Και κάτι ακόμα: Μέχρι πρόσφατα ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι «η Ελλάδα βιώνει μια γενοκτονία σε καιρό ειρήνης»… Τι υποκρισία να ορίζει μια… αριστερή κυβέρνηση γενοκτονία το μνημόνιο κι όχι τη σφαγή των Ποντίων!

Αναμένουμε από τον κο Φίλη επαρκείς εξηγήσεις για το λεκτικό του ατόπημα. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, ενδεχομένως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να σκεφτεί και το ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του”.

Κώστας Καραμανλής
Βουλευτής Σερρών