Κώστας Καραμανλής: «Ρουκέτες» για το κατάντημα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και Δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση για τις πρώτες 100ημέρες

Κώστας Καραμανλής: «Ρουκέτες» για το κατάντημα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και Δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση για τις πρώτες 100ημέρες

Κώστας Καραμανλής-Πατρα_ομιλια-IMG_1407«Ρουκέτες» για το κατάντημα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση Τσίπρα για τις πρώτες 100ημέρες, εξαπέλυσε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση για τις φοιτητικές εκλογές στην Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης 6/5.

Σε μια ομιλία που προκάλεσε αίσθηση, ο νέος Σερραίος πολιτικός μίλησε για τις «τέσσερις πληγές της Κυβέρνησης Τσίπρα», αλλά έκανε και την αυτοκριτική (που δεν έχει κάνει ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ). Η ομιλία του έρχεται να προστεθεί στις «κινήσεις» των «Καραμανλικών» της ΝΔ και να εντείνει την αστάθεια της ηγεσίας Σαμαρά στη Συγγρού. Ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε βολές για τη φυσιογνωμία της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, που εκ των πραγμάτων έχουν ως αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σημειωτέων επισκέπτεται σήμερα την Π.Ε. Σερρών και τις πλημμυρισμένες περιοχές.

httpv://youtu.be/lbdrJ49OQ9I

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα καταγράφει η έγκυρη στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”:

“Αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Γιατί, μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα.

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες κι αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή 2004-2009. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος”.

Σημεία της ομιλίας του σερραίου βουλευτή:

Κώστας Καραμανλής-Πατρα_ομιλια-IMG_1403Όταν ανέλαβε να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή κρίση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά, αξιοποιώντας τις μεγάλες θυσίες των πολιτών.  Ισοσκέλισε προϋπολογισμούς, έκανε την οικονομία πιο ανταγωνιστική, έθεσε τις στέρεες βάσεις που σταδιακά οδηγούσαν στην οικονομική ανάταση. Αλλά η πορεία αυτή ανακόπηκε απότομα, όπως το 2009… Βέβαια, δεν τα έκανε όλα τέλεια. Κι αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Γιατί μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα. Έχουμε χάσει το συντονισμό μας με τον παλμό της κοινωνίας. Αν δεν τον ξαναβρούμε σύντομα, η Νέα Δημοκρατία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σήμερα, 100 μέρες μετά τις εκλογές, δυστυχώς ο φόβος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απροετοίμαστος έχει επαληθευτεί 100 φορές. Τι μας έχει δείξει η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα; Έσκισε το μνημόνιο όπως έλεγε; Όχι. Κούρεψε το χρέος; Όχι.  Χόρεψε τους δανειστές μας πεντοζάλη; Όχι. Μείωσε τους φόρους; Όχι.  Κατήργησε, έστω, τον ΕΝΦΙΑ; Όχι. Όλα αυτά, όπως και όλα τα άλλα μεγάλα προεκλογικά λόγια, ξεχάστηκαν μέσα σε μόλις 100 μέρες…

Αντιθέτως… Η ελπίδα τελικά δεν ήρθε, ήρθαν όμως οι 4 πληγές της κυβέρνησης Τσίπρα:

Πρώτον, «επικοινωνισμός». Τα πάντα γίνονται για την επικοινωνία και τις εντυπώσεις. Βάπτισαν το κρέας – ψάρι και την τρόικα – θεσμούς.

Κώστας Καραμανλής-Πατρα_ομιλια-IMG_1408Δεύτερον, πολυφωνία. Αντί η κυβέρνηση να βαράει το νταούλι στους ξένους, όπως έλεγε, τελικά ο κάθε Υπουργός και το κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ βαράει το δικό του νταούλι στην κυβέρνηση. Ό,τι θέλει ο καθένας λέει κι ό,τι θέλει κάνει.

Τρίτον, οπισθοδρόμηση. Επιστρέφουμε τρέχοντας στο αμαρτωλό παρελθόν. Οι μόνες αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι αυτές που μας γυρνάνε στο χτες. Από την ΕΡΤ και τον Ξηρό ως τα Πανεπιστήμια.

Και τέταρτον, καθυστέρηση. Όλη η δήθεν διαπραγμάτευση εξαντλείται τελικά στο να περνάει ο καιρός κι απλώς να ελπίζουμε ότι δεν θα τολμήσουν να μας καταδικάσουν σε ασφυξία ή και να μας αποβάλουν από τους μηχανισμούς της ΕΕ.

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες και αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας.  Κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε για την πατρίδα μας, ασφαλώς θα το κάνουμε και αυτό. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα ούτε της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2004-2009, ούτε του Αντώνη Σαμαρά 2012-2015. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος!

Η πραγματικότητα σήμερα είναι πως για την Ελλάδα πλέον υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:  Ή μια συμφωνία, έστω και στο και 5, που θα μας διατηρήσει ζωντανούς αν και σε σαφώς χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ήμασταν πριν τις εκλογές. Ή η απόλυτη καταστροφή. Όλοι μας ελπίζουμε στο πρώτο. Δεν επενδύουμε στην καταστροφή. Γιατί αυτό σημαίνει Νεοδημοκράτης, αυτό σημαίνει Δαπίτης, αυτό σημαίνει να είσαι αληθινός πατριώτης.   Αυτή είναι άλλωστε η μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Κώστας Καραμανλής-Πατρα_ομιλια-IMG_1404Δαπίτισες και Δαπίτες,

Σε μια εβδομάδα, στις φοιτητικές εκλογές, δίνετε μια μεγάλη μάχη. Για τις σπουδές σας και για τη ζωή σας. Συνεχίστε, λοιπόν, να κάνετε αυτό που ξέρετε: να νικάτε! Και μαζί να δουλεύετε για το καλό του Πανεπιστημίου, για το καλό του τόπου.

Το μέλλον είναι δικό μας. Ο τόπος μας χρειάζεται και η ευθύνη μας είναι να βρισκόμαστε πάντα εδώ. Η παράταξή μας να είναι πάντα δυνατή, πρωτοπόρα, μαζική!

Είναι προφανές ότι μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, οι εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία θα είναι ραγδαίες.