Κώστας Καραμανλής: Βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να γίνεται το νέο ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου έδωσε το πρωί της Πέμπτης (16/6) ο βουλευτής Σερρών

Κώστας Καραμανλής: Βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να γίνεται το νέο ΠΑΣΟΚ

Στη συζήτηση που άνοιξε η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΣερρώνΚώστας Καραμανλής μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Νομίζω ότι αυτή η κουβέντα πραγματικά δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα. Ακόμα κι αν κάνουμε αυτή τη στιγμή έναν πολιτικό διάλογο για το αν θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος αυτό δεν θα λύσει τα μεγάλα πολιτικά προβλήματα του τόπου. Δεν θα βοηθήσει να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν θα βοηθήσει να μειωθεί η ανεργία. Εχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να εγκλωβίσει όλο τον πολιτικό κόσμο σε μια κουβέντα και για να το πω απλά και λαϊκά, προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Και πρόσθεσε: «Εχω την εντύπωση ότι θα ήταν τουλάχιστον ανώριμο να βγαίνουμε οι πολιτικοί και με ευκολία να λέμε ο καθένας αν πρέπει, π.χ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, ποιες πρέπει να είναι οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ποιες όχι. Αυτό που μπορούμε να πούμε όμως με βεβαιότητα είναι ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος του ’85 έχει δημιουργήσει ένα πρωθυπουργικο-κεντρικό κράτος, μάλιστα θα τολμούσα να πω ότι εμείς και η Μεγάλη Βρετανία είμαστε οι μόνες χώρες όπου οι εξουσίες είναι τόσο μεγάλες στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, μέσω βέβαια της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και θα ήταν σκόπιμο να γίνει μία σοβαρή κουβέντα από συνταγματολόγους, από ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα, από τον πολιτικό κόσμο για το κατά πόσο σε κάποια φάση θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος»

Συνέχισε δε λέγοντας ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ.: «Εχω την εντύπωση και την πεποίθηση ότι αυτή η κουβέντα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πιο μεγάλη σημασία για μένα έχει η κουβέντα για τον εκλογικό νόμο γιατί βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τώρα να συζητήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου όταν βλέπει ότι στις δημοσκοπήσεις έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία. Αυτό μου θυμίζει την εποχή του ’89, μια κλασική εποχή που όταν η εξουσία και όταν τα κόμματα που είναι στην εξουσία βλέπουν ότι χάνουν το παιχνίδι ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την κουβέντα για τον εκλογικό νόμο».

Στην επισήμανση ότι αναφέρεται σε κίνηση σκοπιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής είπε: «Βεβαίως. Βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να γίνεται – με λίγα λόγια- το νέο ΠΑΣΟΚ. Να προσπαθεί, αυτή τη στιγμή, να πουλήσει αριστεροσύνη, να πουλήσει αντιρρητισμό κι όταν βλέπει ότι αυτή η προσπάθεια να διχάσει τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσει ταξικούς διαχωρισμούς δεν πετυχαίνει προσφεύγει στη λύση μιας κουβέντας για αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε

https://www.youtube.com/watch?v=p_3sSOmTB0I&feature=youtu.be

Advertisements