Κώστας Νικόλτσιος: Ένας «κόκκινος» στο τιμόνι της ΠΑΕ Πανσερραϊκός

Κώστας Νικόλτσιος: Ένας «κόκκινος» στο τιμόνι της ΠΑΕ Πανσερραϊκός

Νέος πρόεδρος στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός αναλαμβάνει ο Κώστας Νικόλτσιος (έμπειρος δημοσιογράφος και ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών). Ετσι οι πληροφορίες που έφερναν τον κ.Νικόλτσιο ως το πρόσωπο που θα αναλάβει την Προεδρία της Football League, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και όστά» καθώς η θέση προϋποθέτει ο υποψήφιος να είναι μέλος στο ΔΣ ΠΑΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Αναστασιάδη για την ΕΡΤ Σερρών:

Ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στον ιστορικό σύλλογο, τον μεγαλύτερο και πιο δημοφιλή σύλλογο στην Ελλάδα από το Νομό Σερρών κι έναν από τους πιο ιστορικούς της Βόρειας Ελλάδας. 

Ο έμπειρος δημοσιογράφος έχει συνηθίσει να αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές αν και η αλήθεια είναι ότι στο ποδόσφαιρο και ειδικά στη Β’ εθνική  υπάρχουν πολλές ιδιομορφίες που δύσκολα συναντάς σε άλλους χώρους. Το περσινό καλοκαίρι είχε αναλάβει την προεδρία του Δ.Σ. του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο» με στόχο να εξυγιάνει τα οικονομικά του σταθμού. 

Στο παρελθόν ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος είχε αναλάβει διευθυντικές θέσεις και σε άλλους μιντιακούς και επιχειρηματικούς  ομίλους, ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων (Σ.Π.Ε.Π) αλλά και ταμίας στο  διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Βιογραφικό

Ο νέος Πρόεδρος του Πανσερραϊκού είναι μελετητής επενδύσεων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών και ήταν αυτός που οραματίστηκε το πρότζεκ της δημιουργίας μαρίνων σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε είναι γνωστές οι φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τον εφοπλιστή Βερνίκο.

Ο Σερραίος δημοσιογράφος κατάγεται από τον Εμμανουήλ Παππά Σερρών, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις   με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη (οι δύο τους συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες) αλλά και με πολλά κυβερνητικά στελέχη. 

Το όνομα του ακούστηκε για την προεδρεία της Football league (τώρα ως πρόεδρος του Πανσερραϊκού και μέλος Δ.Σ. ομάδας ανοίγει ο δρόμος για να αναλάβει και τη θέση αυτή) ενώ κάποιοι συνδέουν το γεγονός με την εύρεση τηλεοπτικής στέγης και χορηγού στη Football league κάτι για το οποίο σημαντικό ρόλο έπαιξε, τόσο ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και ο νέος πρόεδρος του Πανσερραϊκού και υποψήφιος πρόεδρος της διοργανώτριας, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος

Να υπογραμμίσουμε ότι ο νέος πρόεδρος του Πανσερραϊκού, που αν και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα διατηρούσε επαφές με την ιδιαίτερη πατρίδα του τις Σέρρες είναι πατέρας της γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας των δελτίων ειδήσεων του ALPHA Μαρίας Νικόλτσιου.

Η νέα διοίκηση

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός αναμένεται να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών θα είναι:

  • Πρόεδρος:Κωνσταντίνος Νικόλτσιος
  • Διευθύνων Σύμβουλος:Άκης Τρέντσιος
  • Α Αντιπρόεδρος:Χρήστος Κοράκης
  • Β Αντιπρόεδρος:Παναγιώτης Γιαννόπουλος
  • Γενικός διευθυντής:Σάββας Τερζόπουλος
  • Εκπρόσωπος Μ.Γ.Σ. :Σωτήρης Βλάχος
  • Μέλος:Θεόδωρος Σεβασλίδης

 

Το νέο πλάνο

Το νέο διοικητικό σχήμα του Πανσερραϊκού με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Νικόλτσιο θέλει να εφαρμόσει ένα νέο πλάνο στην ομάδα έτσι ώστε ο Σύλλογος να καταστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτοχρηματοδοτούμενος. 

Το πλάνο του Πανσερραϊκού θα περιλαμβάνει προώθηση παικτών από την Κ20 και από ομάδες του Νομού στην πρώτη ομάδα αλλά και ταλέντων από τις γειτονικές χώρες. Παίκτες που μέσα από μια διαδικασία θα προωθούνται στην πρώτη ομάδα και βέβαια για να γίνει αυτό το βάρος θα πέσει πρωταρχικά στη δημιουργία δομών και προϋποθέσεων έτσι ώστε ο νεαρός ποδοσφαιριστής να προωθείται στην πρώτη ομάδα και να είναι έτοιμος να προσφέρει εκεί. 

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η επάνδρωση της πρώτης ομάδας του Πανσερραϊκού από Σερραίους ποδοσφαιριστές κάτι που με τις εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οικονομικά δεδομένα στη χώρα αποτελεί μονόδρομο ιδιαιτέρα σε μια περιοχή όπως ο Νομός Σερρών που εδώ και δεκαετίες αποτελεί «εργοτάξιο» παραγωγής ταλέντων.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Νικόλτσιος είναι το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών που μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, καθώς το πρώτο είναι ο κ. Θεόδωρος Σεβασλίδης.