X

Κωστής Χατζηδάκης: «Τα μεγάλα λόγια δεν πάνε πουθενά…», αλλά τα … είπε!

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε για λίγες ώρες την Κυριακή 11/3 στις Σέρρες και είχε συναντήσεις με φορείς τις περιοχής.

Αυτές οι λίγες ώρες του ήταν αρκετές για να αποκτήσει σαφή εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.  Προέβει και σε διαπιστώσεις, αποφεύγοντας όμως να πει «ποιος φταίει γι’αυτά»

Ο κ. Χατζηδάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, παραδεχόμενος ότι η υστέρηση που παρουσιάζει η περιοχή των Σερρών, σε πολλά και διαφορετικά πεδία, βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από αυτό που ο ίδιος φανταζόταν.

Υποσχέσεις για… «σοβαρότητα» και «υπευθυνότητα»

Κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή για την ανατροπή της δυσμενούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, υποδεικνύοντας ως «αντίδοτο» την επίδειξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά.

Αναγκαία, προς αυτή την κατεύθυνση, έκρινε την υιοθέτηση καλών ευρωπαϊκών πρακτικών, τον καθορισμό προτεραιοτήτων από τις δημοτικές αρχές αλλά και την συνεργασία τους με τα αρμόδια υπουργεία.

«Τα μεγάλα λόγια δεν πάνε πουθενά…», αλλά τα … είπε!

«Τα μεγάλα λόγια δεν πάνε πουθενά τη χώρα και στόχος μας είναι να δουλέψουμε δίνοντας πολύ μεγάλο βάρος τους 6 πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης του τόπου γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να εκπλήξουν ευχάριστα και εδώ και έξω.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο σε επίπεδο προγραμματικό αλλά και σε επίπεδο στελεχών της και σε επίπεδο νομοσχεδίων και αυτή την ώρα στη γραμματεία προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν εργαζόμαστε μόνο για την προγραμματική ατζέντα αλλά ετοιμάζουμε και τα νομοσχέδια της επόμενης μέρας.

Θέλουμε να είμαστε όχι απλά η επόμενη κυβέρνηση της χώρας αλλά η κυβέρνηση που δικαιούται και αξίζει να έχει η Ελλάδα» δήλωσε.

(σ.σ. Οι κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση ποιες ήταν)

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του στις Σέρρες με τη συνάντηση στο Επισκοπείο με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο.

Συνάντηση και συζήτηση στο Διοικητήριο

Επόμενος σταθμός η Π.Ε Σερρών όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης παρουσίασε τα προβλήματα της Π.Ε Σερρών αναφερόμενος, στην αναγκαιότητα να γίνουν αναδασμοί, να γίνουν και άλλα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτικά έργα καθώς και αποκατάσταση του οδικού δικτύου όπου μεγάλο μέρος αυτού βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέγραψε τα προβλήματα που ετέθησαν τόσο από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη όσο και από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Δημήτρη Νότα λέγοντας πως απαιτείται να μπουν προτεραιότητες με τη συνεργασία δήμων, περιφέρειας και να αντιμετωπισθούν σε κεντρικό επίπεδο.

Συζήτηση στο Επιμελητήριο Σερρών

Κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστο Μέγκλα, άκουσε τον Πρόεδρο του ΕΒΕΣ να του αναλύει το ζήτημα της δημιουργίας δικτύου φυσικού αερίου, της υστέρησης των οικονομικών δεικτών της περιφερειακής μας ενότητας, της μείωσης των επιχειρήσεων και της αναγκαιότητας υποβοήθησης τους από την πλευρά της πολιτείας. Επέμεινε στο ζήτημα της μείωσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και επιχειρηματολόγησε υπέρ της  κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα 61, που θα συνδέει την πόλη των Σερρών με την Αμφίπολη και την Καβάλα.

Ο κ. Μέγκλας επιχειρηματολόγησε υπέρ της μείωσης του λειτουργικού κόστους των αγροτών, της προώθησης των αναδασμών. Στον επιχειρηματικό τομέα πρότεινε να διοχετευθεί μεγάλο μέρος του ΕΣΠΑ στις επενδύσεις, ώστε να «ανοίξουν» οι δουλειές . Επέκρινε την υλοποίηση επενδύσεων μέσω του ΕΣΠΑ, οι οποίες, υποστήριξε, δεν είναι πρώτης προτεραιότητας.

«Χρειάζεται η επανάσταση της σοβαρότητας και της κοινή λογικής»

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως ελπίδα για τον τόπο μας υπάρχει, δεν είναι μονόδρομος οι πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, δεν είναι μονόδρομος η Ελλάδα της μιζέριας της, στασιμότητας «μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα των ευκαιριών και της προοπτικής αλλά για να το πετύχουμε χρειάζεται η επανάσταση της σοβαρότητας και της κοινής λογικής, αυτό θα διασφαλίσει τη στροφή στην κανονικότητα και στην Ευρώπη, αλλά όλο αυτό το εγχείρημα θα πετύχει αν κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς με τους Έλληνες πολίτες, αν μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε»

ανεξάρτητος :

Τα σχόλια απενεργοποιημένα

X

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο για στατιστικούς λόγους. Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες... Πατήστε εδώ
Προστασία Απορρήτου