«Κυνηγοί» χαλκού ξήλωναν καλώδια από το δίκτυο του ΟΣΕ στο Νεοχώρι Σιντικής

«Κυνηγοί» χαλκού ξήλωναν καλώδια από το δίκτυο του ΟΣΕ στο Νεοχώρι Σιντικής

ΟΣΕTέσσερις ασυνείδητοι «κυνηγοί» χαλκού, ξήλωναν τα καλώδια από την γραμμή του Ο.Σ.Ε. σε αγροτική περιοχή του Νεοχωρίου Σερρών, αδιαφορώντας αν με την ενέργειά τους αυτή μπορεί να προκαλούσαν σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα . Εγιναν όμως αντιληπτοί από περίπολο της ΟΠΚΕ οι άνδρες της οποίας χρειάστηκε να καταδιώξουν το αυτοκίνητό τους για να καταφέρουν να συλλάβουν έναν από αυτούς.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ποροϊών έκαναν σήμα στο Ι.Χ. όπου επέβαιναν τέσσερα άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο 51χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να σπάσει το μπλόκο. Σε κοντινό σημείο βρέθηκαν τα κομμένα καλώδια του Ο.Σ.Ε. και ένας κόφτης μετάλλων και, από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Ο 51χρονος Έλληνας εντοπίστηκε από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας,  συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με κατηγορίες για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού και διατάραξη συγκοινωνιών. Οι τρεις συνεργοί του δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη και αναζητούνται.