Κύστη κόκκυγος και ραγάδα πρωκτού – Προτεινόμενες θεραπείες με laser

Κύστη κόκκυγος και ραγάδα πρωκτού – Προτεινόμενες θεραπείες με laser

Η κύστη κόκκυγα και η ραγάδα πρωκτού είναι παθήσεις που αφορούν τον πρωκτικό σωλήνα και μπορεί να επηρεάσουν ολοσχερώς την ψυχολογία και την συνολική υγεία του ατόμου.

Για την αντιμετώπιση και των δύο παθήσεων, η επιστήμη προτείνει τη θεραπεία με laser. Σύγχρονη θεραπεία που μπορεί να σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Κύστη κόκκυγα

Η κύστη κόκκυγα σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή του δέρματος στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στους γλουτούς. Η αιτία δημιουργίας της νόσου αυτής, στηρίζεται σε υποθέσεις και θεωρίες. Η πρώτη λέει ότι προέρχεται από τη γέννηση. Οι τρίχες δηλαδή λόγω της τριβής μπαίνουν μέσα στο δέρμα και μένουν εκεί μολύνοντας την περιοχή και προκαλώντας μέχρι και φλεγμονή. Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι κ κύστη κόκκυγα υπάρχει από την εμβρυϊκή ζωή.

Είναι πιο συχνή η εμφάνισή της σε άνδρες, ειδικά αν είναι παχύσαρκα και δασύτριχα. Τα συμπτώματα της κύστης είναι αρκετά άσχημα και προέρχονται από μία απλή διόγκωση στην περιοχή μέχρι αρκετό πόνο. Οι ασθενείς αντιλαμβάνονται την παθολογία τόσο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, όσο και από την ανάπτυξη πυρετού, της ναυτίας και του έντονου πόνου όταν το άτομο πάει να κάτσει.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγος είναι μόνο χειρουργική, ειδικά στην οξεία φάση της για την ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο. Η θεραπεία μπορεί να γίνει με laser. Είναι ανώδυνη και ατραυματική, επιτρέποντας στον ασθενή την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά του. Η διάρκεια είναι περίπου 20 λεπτά και δεν χρειάζεται καθόλου νοσηλεία.

Ραγάδα πρωκτού

Η ραγάδα πρωκτού είναι μία μεγάλη σχισμή στην περιοχή του πρωκτικού σωλήνα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τον σφιγκτήρα. Ανάμεσα στα αίτια είναι ο τραυματισμός της περιοχής από έντονη δυσκοιλιότητα, από τη νόσο του Crohn ή από άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις. Τα συμπτώματα είναι ο έντονος πόνος, η αιμορραγία και η φαγούρα στην πρωκτική περιοχή.

Η θεραπεία με laser από εξειδικευμένο χειρουργό πρωκτολόγο θα επιτρέψει την αναίμακτη αντιμετώπιση της ραγάδας πρωκτού. Εκτός από τον καθαρισμό της ραγάδας μπορεί να επιλεγούν κι άλλες μέθοδοι, ώστε να διευκολυνθεί η επούλωση.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου μισή ώρα και η επιστροφή του ασθενούς στις δραστηριότητές του είναι άμεση.

Περισσότερα για τη ραγάδα δακτυλίου και την κύστη κόκκυγα εδώ.