ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ Σερρών: «να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους: ή με τον εργολάβο ή με το λαό»

Λαϊκή ΣυσπείρωσηΗ “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Σερρών που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από την κυρία Φιλιώ Σαραντίδου με ανακοίνωσή της που εξέδωσε ζητά από τις δημοτικές παρατάξεις να ξεκαθαρίσουν την θέση τους όσο αναφορά το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 
Με αφορμή την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης του από τον κ. Σ. Φωτιάδη (ΔΙΚΤΥΟ 9/1/2014, βραδινό δελτίο ειδήσεων) για το θέμα του ΧΥΤΑ που παρακολουθήσαμε με προσοχή και διαπιστώσαμε οτι δεν δόθηκαν σαφείς, καθαρές απαντήσεις και οι θέσεις δεν ήταν ξεκάθαρες θέτουμε ανοιχτά τα ερωτήματα προς όλες τις παρατάξεις:
Είναι υπέρ ή κατά στο να γίνει το έργο από ιδιωτική εταιρεία και όχι από Δημόσιο Ενιαίο Φορέα που θα στοιχίσει λιγότερο;
Είναι υπέρ ή κατά του θεσμού της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα; (ΣΔΙΤ)
Είναι υπέρ ή κατά να υπολογίζεται το κόστος ανά τόνο που αυτό στην ουσία καταργεί την ανακύκλωση στην πηγή αφού θα ζυγίζουν τα απορρίμματα λιγότερο και δεν συμφέρει τον εργολάβο;
Είναι υπέρ ή κατά των ανασφαλών θέσεων εργασίας που υπόσχονται σε όσους θα δουλέψουν τελικά ή είναι υπέρ την μόνιμης και σταθερής τους εργασίας με πλήρη δικαιώματα; Τους ενδιαφέρει τελικά το εργασιακό καθεστώς του ΧΥΤΑ ή θα προσφέρουν ένα καλό δώρο στον επιχειρηματία με απλήρωτους εργαζόμενους ή κακοπληρωμένους σε συνθήκες γαλέρας; Έτσι βλέπουν την ανάπτυξη; Από την πλευρά μόνο του εργοδότη; Γιατί δε λένε κουβέντα γι’ αυτό;
Είναι υπέρ της αλλαγής του χώρους κατασκευής του ΧΥΤΑ, ειδικά αυτοί που φαίνονταν ανυποχώρητοι στο θέμα αυτό ή όχι;
Εφιστούμε την προσοχή του σερραϊκού λαού που παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα επειδή στο τέλος αυτός θα πληρώσει το μάρμαρο να δίνει μεγάλη προσοχή στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων σε αυτά τα κύρια και καυτά ερωτήματα. Αν δεν παίρνει σαφή απάντηση να ξέρει οτι τον κοροϊδεύουν. Και επειδή είναι προεκλογική περίοδος καλό είναι να ξέρει ο λαός και να κρίνει τι θα ψηφίσει. Τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά. Φτάνουν πια οι κοροϊδίες.
Παρακαλούμε τους δημοσιογράφους να είναι πιεστικοί σε αυτά τα θέματα μέχρι να πάρουν ξεκάθαρη απάντηση γιατί μόνο έτσι θα συμβάλουν πραγματικά στη σωστή ενημέρωση του σερραϊκού λαού σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή ήμασταν ξεκάθαροι σε αυτά τα ζητήματα και εξακολουθούμε να έχουμε τις ίδιες θέσεις αταλάντευτα.
Όχι ΣΔΙΤ
Όχι το έργο σε ιδιώτες αλλά σε Ενιαίο Δημόσιο αποκλειστικά Φορέα.
Όχι υπολογισμός ανά τόνο.
Ανακύκλωση στην πηγή (στους κάδους δηλαδή) και όχι στο ΧΥΤΑ
Μόνιμη σταθερή δουλειά σους εργαζόμενους και πλήρη δικαιώματα.
Αλλαγή χώρου κατασκευής του ΧΥΤΑ γιατί κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας,. Να βρεθεί θέση χωρίς υπόγεια νερά και έδαφος μη στραγγιστικό.
Θα θέσουμε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του νομού να ξανασυζητηθεί το θέμα για να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις όλες οι παρατάξεις άσχετα αν το θέμα το θεωρούν οτι έχει λήξει. Τίποτα δε λήγει αν δε το δεχτεί ο λαός.
10/1/2014