ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΧΥΤΑ Σερρών

Λαϊκή ΣυσπείρωσηΗ Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων από ιδιώτη στο ΧΥΤΑ Σερρών, καθώς «βλέπει» λάθη και στην επιλογή του χώρου και πενταπλασιασμό του κόστους για τον λαό, ενώ προβλέπει ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι θέσεις με όρους εργασίας «μεσαίωνα». Για τους λόγους αυτούς διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8/2014 μπροστά στο κτίριο της πρώην νομαρχίας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμμερίζεται καθόλου την ευφορία στην οποία βρίσκονται η δημοτική αρχή, η κυβέρνηση και φυσικά οι εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ Σερρών. Δεν συμμερίζεται ούτε την κρυφή χαρά των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που εξαντλείται στο οτι έχουν να κάνουν κάποιες προτάσεις βελτίωσης στον όλο προγραμματισμό αλλά στα πλαίσια πάντα τα αυστηρά καθορισμένα από τον «Καλλικράτη» και τις εντολές της ΕΕ που προστατεύουν τα συμφέροντα μόνο του ιδιώτη που θα συμπράξει μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) στην κατασκευή τέτοιων έργων.
Βγαίνουμε και λέμε καθαρά στο σερραϊκό λαό οτι το έργο αυτό σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Δεν λαμβάνονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής των ανθρώπων ούτε λαμβάνεται υπ’ όφη η αποτελεσματικότητα του έργου στην διαχείριση απορριμμάτων σε σχέση με το χαμηλό κόστος. Δεν λαμβάνεται υπ’ όψη ούτε η σωστή χωροθέτηση του έργου. Κι εδώ καταγγέλλουμε ανοιχτά όλους όσους κόπτονταν οτι η περιοχή που επιλέχτηκε, η «Νεράιδα», έχει από κάτω υπόγεια νερά και κινδυνεύουν να μολυνθούν και τώρα ξεχνάνε τις  δήθεν αμετακίνητες θέσεις τους για αγώνα μέχρι να αλλάξει θέση ο ΧΥΤΑ και προτείνουν τώρα δήθεν μέτρα ασφαλείας.
  • Είμαστε η μόνη παράταξη που εξακολουθεί να επιμένει στην αλλαγή θέσης του ΧΥΤΑ και προειδοποιούμε οτι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπάρξουν προβλήματα για την δημόσια υγεία στο μέλλον.
  • Είμαστε η μόνη παράταξη που βλέπουμε οτι ο ΧΥΤΑ πρέπει να έχει σαν αρχή την λύση των σκουπιδιών προς όφελος των κατοίκων, του λαού, και όχι των εργολάβων και των κερδών τους.
  • Είμαστε οι μόνοι που λέμε οτι οι 60 θέσεις εργασίας που υπόσχονται οτι θα προκύψουν και πολυδιαφημίζουν όλοι, αν θα υλοποιηθούν θα είναι θέσεις εργασίας μεσαίωνα,  ανασφάλιστες μαύρες και απλήρωτες.
  • Είμαστε οι μόνοι που λέμε οτι αυτές οι λύσεις που προτείνουν θα κοστίσουν πανάκριβα στο λαό, θα πενταπλασιαστούν τα ανταποδοτικά τέλη, θα μπουν νέα χαράτσια καθαριότητας γιατί στόχος τους είναι το κέρδος των εταιρειών και όχι η πραγματική λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων για κατοίκους  και περιβάλλον.
  • Είμαστε οι μόνοι που λέμε οτι τέτοια έργα μπορεί να είναι ωφέλιμα για το λαό όταν ο ίδιος ο λαός αποφασίσει για το είδος της λειτουργίας τους, της κατασκευής τους σύμφωνα με τις δικές του τοπικές ανάγκες και όταν θα τα διαχειρίζεται ο ίδιος ο λαός. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το σερρακό λαό να αγωνιστεί και στο θέμα του ΧΥΤΑ. Να απομονώσει κάθε φωνή διαχείρισης του σάπιου αυτού συστήματος του κέδρους των λίγων και να υπερασπιστεί για το δικό του μαζικό και λαϊκό δίκιο.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ 6 μμ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ
ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ