Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: «πρώτα χαρατσώνουν μετά μετανοούν ως μωρές παρθένες»

Λαϊκή ΣυσπείρωσηΜε ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το θέμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στον Δήμο Σερρών επιτίθεται στις  άλλες δημοτικές παρατάξεις για την στάση που μέχρι τώρα κρατούσαν αφού μόλις τον περασμένο Οκτώβριο είχαν ταχθεί υπέρ των αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η ιστορία αρχίζει από τις 24 Οκτώβρη 2012. Τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση, (Φιλιώ Σαραντίδου) σύσσωμο, ψήφισε για τις αντικειμενικές αξίες και σε συνοικίες που είχαν τιμή εκκίνησης πολύ πιο χαμηλή. Το νέο χαράτσωμα είχε αρχίσει ήδη 7 μήνες πριν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα ήταν πολύ έντονη αλλά δεν εισακούστηκε.

Μετά από πολλούς μήνες και  ύστερα από αντίδραση πολλών Σερραίων, οι παρατάξεις που πρόθυμα ψήφισαν  την αύξηση των αντικειμενικών αξιών  και συνεπώς την αύξηση του χαρατσιού στη ΔΕΗ ( το γνωστό πλέον Ε.Ε.Τ.Υ.Δ.Ε.), πιστές στους όρκους τους στις «Καλλικρατικές» απαιτήσεις και διατάξεις, έρχονται σήμερα και αναθεωρούν. Αναγνωρίζουν το λάθος τους, στην ουσία εκτέθηκαν μπροστά σους ψηφοφόρους τους, και ζητάνε μεταμέλεια. Πρώτη και καλύτερη η παράταξη «Εποχή Δημιουργίας» του κ. Θ. Μηλίδη. Κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο το Φλεβάρη για την επανεξέταση του θέματος. Στο ίδιο κλίμα αναθεώρησης κινούνται και οι άλλες παρατάξεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το σερραϊκό λαό να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτές τις παρατάξεις και να τις γυρίσει την πλάτη. Να τις εγκαταλείψει πραγματικά. Παίζουν με τον πόνο του λαού αρκεί να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις των εντολών των κυβερνήσεών τους ή τη λογική της φοροληστείας του λαού αρκεί να είναι αρεστές στην πολιτική που ορίζει η ΕΕ, το καπιταλιστικό σύστημα με τους αντιλαϊκούς του νόμους και διατάξεις. Καμιά διάθεση για αντίσταση, ανυπακοή ή σύγκρουση με την υπάρχουσα κατάσταση.

Όλες  οι παρατάξεις είναι έκθετες μπροστά  στο λαό. Μα η «Διάβαση Πεζών» ξεπέρασε τότε (28 Νοέμβρη 2012) κάθε προηγούμενο, ακόμα και τον εαυτό της. Βγήκε με μια κατάπτυστη ανακοίνωση κατά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και διατυμπάνιζε οτι η παράταξή μας λέει ψέματα και συκοφαντίες. Σήμερα όμως και αυτή, η Διάβαση Πεζών, διορθώνει τα αδιόρθωτα. Ποιος έλεγε ψέματα και ποιος βγήκε αληθινός, σήμερα, φάνηκε. Ήρθε ο καιρός και αποκαλύφτηκε το δίκιο μας.. Τότε δεν απαντήσαμε καν στις αβάσιμες συκοφαντίες της. Σήμερα η ζωή η ίδια δίνει την απάντηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό  να δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη  του σ’ αυτήν και να αγωνιστεί  για την ανατροπή αυτής της  βάρβαρης πολιτικής. Να μη δώσει καμιά  βάση στις δήθεν μεταμέλειες και  δήθεν λάθη που έκαναν. Όλα ήταν γνωστά σε αυτές, όλα έγιναν σκόπιμα. Όσο και να φαίνονται οτι μετανιώνουν πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξουν. Όσα λόγια και να πουν τώρα ποιος θα επιστρέψει τα επιπλέον χαράτσια που πλήρωσε ο σερραϊκός λαός; Κανένας και ούτε ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Όπως ο λαός τιςς ανάγκασε με την πίεσή του να ανασκευάσουν έτσι με την οργάνωσή του και τη λαϊκή, ταξική του, πάλη να πετάξει στα αζήτητα κάθε παράταξη που κουβαλάει τη σάπια πολιτική του παλιού γερασμένου καπιταλιστικού συστήματος. Να βάλει μπρος για μια εξουσία λαϊκή με μια «Λαϊκή Συσπείρωση» δυνατή που να μπορεί να καθορίζει το μέλλον του.

Σέρρες, 23/4/2013