«Λαϊκή Συσπείρωση»: τοπικά σχέδια απασχόλησης ή υπερεκμετάλλευσης;

ανεργία-νέοςΣε εμπόριο ελπίδας χιλιάδων ανέργων αποβλέπουν τα «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης». Από το χορό δεν μπορούσε να λείπει και ο Δήμος Σερρών. Τα ψίχουλα που θα μοιραστούν σε ελάχιστους ανέργους (60) ή σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ (45) ή σε (35) Νέους επιστήμονες είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα όλο και πληθαίνουν αλλά η ανεργία όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνει. Γιατί στην ουσία δεν είναι προσωρινά μέτρα ανακούφισης αλλά και μεγάλης εκμετάλλευσης συγχρόνως. Τα ποσά αυτά που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο στην ουσία δεν προορίζονται σε εργαζόμενους ή ανέργους αλλά στην ενίσχυση κύρια επιχειρηματιών και φορέων διαχείρησης τέτοιων προγραμμάτων παροχής «κοπανιστού αέρα». ΑΝ.ΕΣΕΡ, ΚΕΔΗΣ  κλπ. Εδώ να διευκρινίσουμε οτι δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζόμενους των φορέων αυτών αλλά με το ρόλο που στήθηκαν να παίξουν οι φορείς αυτοί. Και εξηγούμαστε:

Με τα προγράμματα αυτά προβλέπεται  και «εκπαιδευτικό επίδομα περίπου 350 €» σε όσους τυχερούς θα εκλεγούν. Που σημαίνει οτι θα χρηματοδοτηθούν ιδιωτικά ΙΕΚ ή άλλοι φορείς εκπαίδευσης, πάλι ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες οι οποίοι θα απασχολήσουν εργαζόμενους χωρίς Συλλογική Σύμβαση και με βασικό πολύ πιο κάτω από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με συνθήκες εργασίας πολύ δύσκολες

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό  να μην ξεγελαστεί με αυτά τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης κυρίως των νέων. Να αντισταθεί και να  απαιτήσει: Σταθερή δουλειά. Μόνιμη. Με δικαιώματα πλήρη. Ασφάλιση, ένσημο συνταξιοδότησης. Καμία θυσία πλέον για τα κέρδη των επιχειρηματιών. Να δοθούν τα χρήματα για την ανακούφιση των ανέργων και όχι για τη διατήρηση  αυτών των γραφειοκρατικών τεράτων. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ο λαός ξεκινήσει και απαιτήσει μόνος του να διαχειριστεί τον πλούτο που παράγει. Όταν βάλει τα θεμέλια μια λαϊκής εξουσίας. Ως τότε η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα κουραστεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση κάθε λαϊκού συμφέροντος. Όσο και να μας κατηγορούν κάποιοι εμείς θα συνεχίσουμε, αδιόρθωτοι, στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται για τα δίκια του.

 Σέρρες, 26/4/2013