«Λαϊκή Συσπείρωση»: Τρεις αντιλαϊκές αποφάσεις στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ν. Ζίχνης

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Τρεις αντιλαϊκές αποφάσεις στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ν. Ζίχνης

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΝΕΑΣ-ΖΙΧΝΗΣΗ δημοτική κίνηση «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Νέας Ζίχνης με ανακοίνωση-καταγγελία αναδεικνύει τρεις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τις οποίες θεωρεί αντιλαϊκές. Η πρώτη αφορά απόφαση που δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο Ανδρέα Δαϊρετζή να προσλαμβάνει έως 20 άτομα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για 4 το πολύ μεροκάματα το μήνα, χωρίς ένσημα. Η δεύτερη είναι η απόφαση για αύξηση των τελών καθαριότητας κατά 8%. Η Τρίτη είναι η απόφαση για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ μέσα από τον Δήμο Νέας Ζίχνης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρονται:

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης μας έδειξε για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος των Δήμων στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων. Στο συμβούλιο της 12ης Σεπτεμβρίου, λήφθηκε απόφαση, που παραχωρεί το δικαίωμα στο δήμαρχο Ανδρέα Δαϊρετζή να προσλαμβάνει έως 20 άτομα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για 4 το πολύ μεροκάματα το μήνα, χωρίς ένσημα. Είναι ο πρώτος Δήμος στο νομό μας που λαμβάνει τέτοια απόφαση, ανοίγοντας το δρόμο στους άλλους.

Με χυδαίο πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας ο Δήμος θα συμμετέχει στην «επιχείρηση» εκμετάλλευσης των ανέργων. Αυτές οι αποφάσεις, όμως, κάνουν κάτι παραπάνω. Συνδράμουν στη νομιμοποίηση τέτοιων σχέσεων εργασίας στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού. Κάτω από τις επιταγές της Ε.Ε., της κυβέρνησης και πάνω από όλα των αναγκών του κεφαλαίου, επιχειρείται η αλλαγή της αντίληψης των εργαζόμενων για την ίδια την εργασία τους. Να νιώθουν τους εαυτούς τους, όχι ως εργαζόμενους, ούτε καν σαν απασχολούμενους, αλλά πλέον σαν ωφελούμενους. Ωφελούμενους από το Δήμο, από ξεπουλημένα Εργατικά Κέντρα που κάνουν προγράμματα κατάρτισης για να πλουτίσουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, από Μ.Κ.Ο. και από ένα σωρό άλλους οργανισμούς που υπηρετούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα αντιλαϊκά μέτρα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, ομηρίας και υποτέλειας στους εργαζόμενους.

Ο εργαζόμενος λαός, οι δημότες του Δήμου Νέας Ζίχνης, δεν πρέπει να θεωρούν ψιλά γράμματα αυτές τις αποφάσεις, όπως κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλέξει. Με τέτοιους τρόπους χτίζεται το μέλλον της νέας γενιάς, νομιμοποιείται ο κάθε ιδιώτης να εκμεταλλεύεται τους ανέργους για ένα κομμάτι ψωμί, αφού ο ίδιος ο δήμος, που υποτίθεται πως είναι του λαού, το κάνει με το χειρότερο τρόπο.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η αύξηση των τελών καθαριότητας κατά 8%. Βάζουν επιπλέον βάρη στους δημότες, με το πρόσχημα της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου. Πρόσχημα που χρησιμοποιεί και η συγκυβέρνηση για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Τέλος, υπερψηφίστηκε η απόφαση για τον αγωγό ΤΑΡ, με υποσημείωση ότι «θα πρέπει να αποζημιωθούν όλοι όσοι θίγονται». Εμείς, από την πλευρά μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε και τους δημότες του Δήμου μας να αναλογισθούν την Ουκρανία, για να δουν πιο είναι το μέλλον των αδύναμων και μικρών χωρών όταν μπλέκονται στη σύγκρουση των μεγαθηρίων, για να γίνουν δήθεν πιο ισχυρές και αν μπορεί να υπάρξει αποζημίωση που να ισοσταθμίζει τις καταστροφές ενός επικείμενου πολέμου.

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στις παραπάνω αποφάσεις. Δεν θέλουμε ένα Δήμο που να συμμετέχει στη χυδαία εκμετάλλευση των εργαζομένων και των ανέργων, να χαρατσώνει τους δημότες, δήθεν για να λειτουργήσει καλά, να δίνει στην πράξη συγχωροχάρτι στη κυβέρνηση όταν εμπλέκει τη χώρα στις διεθνείς συγκρούσεις για να κερδίσουν οι ιδιοκτήτες των μονοπωλίων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες να κάνουν τη δική τους συμμαχία και σε επίπεδο Δήμου Νέας Ζίχνης. Να συσπειρωθούν στη Λαϊκή Συσπείρωση, να πάνε κόντρα σε τέτοιες αποφάσεις. ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ.