Λαμπρά τα εγκαίνια του Περιπτέρου 12 των Σερρών στην 81η ΔΕΘ

Λαμπρά τα εγκαίνια του Περιπτέρου 12 των Σερρών στην 81η ΔΕΘ

Το απόγευμα της Τετάρτης (15/9) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών στην 81η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα φώτα της ΔΕΘ έπεσαν το βράδυ της Τετάρτης πάνω στους επιχειρηματίες των Σερρών, που έδωσαν το δυναμικό παρόν, με τη βοήθεια του ΕΒΕΣ στη μεγαλύτερη Εκθεση της χώρας.

Τα Εγκαίνια του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών τέλεσαν η Σερραία Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μ. Κόλλια- Τσαρουχά, και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Α. Τζιτζικώστας, παρουσία του Πρόεδρου του πολιτικού κινήματος «Το Ποτάμι», κου Σ. Θεοδωράκη, των Βουλευτών Σερρών, κυρίων Κ. Καραμανλή, και Α. Μεγαλομύστακα,  του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών, κου Ι. Μωυσιάδη, του Δήμαρχου Σερρών, κου Π. Αγγελίδη, του Δημάρχου Εμμανουήλ Παπά, κου Δ. Νότα, καθώς και εκπρόσωπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.  Σύσσωμη και η Διοίκηση και η Διεύθυνση της ΔΕΘ- HELEXPO A.E. καθώς και ανώτατα διοικητικά στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οικονομικών και άλλων παραγωγικών Θεσμών της χώρας, εκπροσώπων των Επιμελητηρίων Ελλάδος, ήτοι ενδεικτικά, ο  Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κος Χ. Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, κος Θ. Φ. Αλγιανάκογλου, ο Β’ Αντιπροέδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κος Ι. Τσίλιας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, κος Ι. Μπαλίτης, τίμησαν το Επιμελητήριο Σερρών, ενώ περιηγήθηκαν στο Περίπτερο 12, επιβραβεύοντας το σύνολο των Εκθετών.

Σύσσωμη ήταν και η παρουσία του Διοικητικού Συμβούλιου του Επιμελητηρίου Σερρών, με τον Πρόεδρο του, κ. Χ. Μέγκλα, τον κ. Δ. Γιαννάκη, Α’ Αντιπρόεδρο, τον κ. Ι. Κίρπιτσα, Γενικό Γραμματέα, τον Θ. Τενεκετζή, Οικονομικό Επόπτη, τον κ. Γ. Γούνα, Πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος, τον κ. Σ. Αβράμη, την κυρία Ε. Τσιαπάρα, τον κ. Κ. Παπαπαναγιώτου, τον κ. Ι. Παπουτσή κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος των Σερρών, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση του στη συγχώνευση των Επιμελητηρίων.

Τόνισε την αναγκαιότητα του προγραμματισμού του κάθετου άξονα της Εγνατίας (Προμαχώνας-Αμφίπολη-Δράμα-Καβάλα), αναφέρθηκε σε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις του Επιμελητηρίου Σερρών, όπως η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, το «Μαθητών Επιχειρείν», και δήλωσε πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανάδειξη του λόφου Καστά και τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στην περιοχή του Στρυμωνικού.

Η υφυπουργός Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Η υφυπουργός Μαρία Κόλλια Τσαρουχά που έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, συνεχάρη την διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών για την δυναμική τους παρουσία στην 81η ΔΕΘ και τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που δίνει το νέο ΕΣΠΑ και τα προγράμματα της Ε.Ε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη στενή σχέση και συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με το Επιμελητήριο Σερρών και επανέλαβε τη δέσμευση για τη σύνδεση των Σερρών με το Φυσικό Αέριο, λέγοντας πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2017.

Ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σ. Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», κος Σ. Θεοδωράκης, λιτός στις δηλώσεις του, αλλά υπέρμαχος μιας ενιαίας στρατηγικής για την από κοινού στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, επιβράβευσε την ακατάπαυστη δραστηριότητα και δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών, εξαίροντας το έργο της Διοίκησης του Χ. Μέγκλα.