Λαμπρά Θεοφάνεια σε Σέρρες και Κερκίνη (φωτορεπορταζ)

Λαμπρά Θεοφάνεια σε Σέρρες και Κερκίνη (φωτορεπορταζ)

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπως και στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιωμένος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους ενώ εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του Νομού και Λαός υπερπλήρωσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό για να τιμήσουν τη μεγάλη δεσποτική εορτή.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, βοηθούντος και του καλού καιρού, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού μετέβη στη τεχνητή λίμνη της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων Σερρών για να τελέσει τον καθαγιασμό των υδάτων, με 20 νέους να βουτούν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό και να φωτιστούν.

Σε μήνυμα του ο Μητροπολίτης των Σερρών απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε μεταξύ των άλλων:

“Το βαθύτερο νόημα της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων φανερώνεται σε εκείνους που θα καθαρίσουν με την χάρη του Θεού και τον προσωπικό τους αγώνα τις αισθήσεις τους, ώστε να γίνουν δεκτικοί του θείου φωτισμού και αγιασμού. Σε εκείνους που θα προσεγγίσουν το μεγάλο μυστήριο της σωτηρίας όχι νοησιαρχικά, αλλά βιωματικά με οδηγό την πίστη. Τότε θα δουν με έκπληξη και δέος ότι τα θεία γεγονότα που σήμερα τιμά η Εκκλησία μας είναι τόσο κοντά μας και έχουν να δώσουν ένα μήνυμα σύγχρονο και επίκαιρο”.

(πηγη: romfea.gr)

Θεοφάνεια στην Κερκίνη

Στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου (6/1)με τον ήλιο να λάμπει, αλλά το κρύο να είναι τσουχτερό, τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμανάκι της Κερκίνης. Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος παρουσία του Δημάρχου Σιντικής κ. Δομουχτσή καθώς δεκάδων κατοίκων της περιοχής, αλλά και επισκεπτών, ευλόγησε τα νερά της λίμνης. Εννιά νέοι αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στην λίμνη για να βγάλουν τον σταυρό.