Λειψή η ενότητα «Τουρισμός» στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Σερρών

Λειψή η ενότητα «Τουρισμός» στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Σερρών

τουρισμος-σερρων-2015-01-09_181156Όπως μας ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ότι «από την Πέμπτη 08.01.2015 βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και εμπλουτισμένη πλέον η ενότητα «τουρισμός»» της Π.Ε. Σερρών στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι όμως έτσι;;;
Η ανακοίνωση της Π.Ε. Σερρών αναφέρει :

Συνεχή και πλήρη ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν στον τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα μπορούν να έχουν όλοι οι πολίτες που θα επισκέπτονται από εδώ και στο εξής την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr).
Από την Πέμπτη 08.01.2015 βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και εμπλουτισμένη πλέον η ενότητα «τουρισμός» όπου και θα αναρτώνται θέματα και δράσεις που σχετίζονται με την τουριστική προβολή του νομού.
Παράλληλα, με μια περιήγηση στην συγκεκριμένη ενότητα οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται εκτενώς για όλο το τουριστικό πλαίσιο του νομού Σερρών (Ιστορία-Πολιτισμός-Αξιοθέατα κ.τ.λ.).
Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η ενίσχυση και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής μας Ενότητας, πιστοί στις δεσμεύσεις μας για έμφαση στην αξιοποίηση των τουριστικών μας πλεονεκτημάτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, καθοριστική είναι η συμβολή των τμημάτων Τουρισμού, Πολιτισμού και Προγραμματισμού της Π.Ε. Σερρών που συνεργάζονται ώστε η συγκεκριμένη ενότητα να είναι διαρκώς ενημερωμένη, όπως άλλωστε απαιτούν οι ταχύτητες της εποχής. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε και εκείνους τους φοιτητές των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που συμβάλλουν στην εν λόγω προσπάθεια, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως στο πλαίσιο αυτό, καθημερινή είναι πλέον η προβολή τουριστικών προορισμών μέσω της γιγαντοοθόνης που βρίσκεται τοποθετημένη στο κτήριο τηςΠ.Ε.
Τέλος, απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να τροφοδοτούν – εφόσον το επιθυμούν- την ιστοσελίδα μας με υλικό το οποίο έχουν στη διάθεσή τους και αφορά στον τουρισμό.

Διαπιστώσεις

Κάνοντας έναν έλεγχο στην ιστοσελίδα, διαπιστώνουμε ότι ενώ εμφανίζει μια πλούσια θεματολογία στην «σκελετική δομή» με τίτλους και υποκατηγορίες, εν’ τούτοις όταν ο επισκέπτης πατήσει πάνω σε κάποιον από αυτούς οδηγείται σε σελίδα όπου απουσιάζει το περιεχόμενο (π.χ. στα λήμματα Οχυρό Ρούπελ, Οχυρό Ιστήμπεη, Μαρτυρικό χωριό Νέα Κερδύλια στην κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ δεν έχουν περιεχόμενο, το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ όπου στις Τοπικές γιορτές δεν λειτουργούν οι σύνδεσμοι ή δεν είναι συμπληρωμένοι με περιεχόμενο. Το ίδιο συμβαίνει και στα αξιοθέατα,, ενώ και στην κατηγορία ΚΕΡΚΙΝΗ οι επιλογές δεν οδηγούν πουθενά, το ίδιο και η κατηγορία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.
Επομένως καλή η προσπάθεια, αλλα νομίζουμε ότι βιάστηκε η Π.Ε. Σερρών να ανακοινώσει το εγχείρημά της. Ελπίζουμε πάντως να ολοκληρωθεί σωστά.