Λεωφορεία εγκλωβίστηκαν για μια ώρα, έξω από την Πρώτη Σερρών, λόγω κατολίσθησης

Λεωφορεία εγκλωβίστηκαν για μια ώρα, έξω από την Πρώτη Σερρών, λόγω κατολίσθησης

Κατολίσθηση-Μοναστήρι_Αναλήψεως_Πρώτη_01Για μια ώρα έμειναν εγκλωβισμένα το μεσημέρι του Σαββάτου (28/3) πέντε τουριστικά λεωφορεία με 200 προσκυνητές κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Ανάληψης, λίγο έξω από την Πρώτη Σερρών. Τα λεωφορεία εγκλωβίστηκαν λόγω κατολίσθησης, από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Στο δρόμο έπεσαν πέτρες και χώματα, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ακινητοποιηθούν και να μην Μοναστήρι_Αγιας Ανάληψης_Πρώτη-Σέρρεςμπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους.
Συνεργεία του δήμου μετέβησαν στο σημείο και μετά από μία ώρα κατάφεραν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να ανοίξουν το δρόμο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο «είναι η έβδομη φορά, μέσα σε λίγες μέρες, που στο συγκεκριμένο σημείο σημειώνονται κατολισθήσεις», ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «πριν από μέρες οι δυνατοί άνεμοι και η συνεχής βροχή ξερίζωσαν δέντρο που έκοψε το δρόμο στα δύο».
«Καθημερινώς στέλνω το μηχάνημα για να καθαρίσει τον περιφερειακό δρόμο προς το μοναστήρι, αλλά δυστυχώς η συνεχιζόμενη κακοκαιρία, προκαλεί κατολισθήσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Αμφίπολης, ενώ επεσήμανε ότι «ουσιαστικές παρεμβάσεις στο σημείο μπορούν να γίνουν μόνο όταν καλυτερέψει ο καιρός».

(φωτο: seleo.gr)