Λεωφορείο για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες προμηθεύθηκε ο δήμος Σερρών

 

Με καθυστέρηση 2 ½ χρόνων (λογω γραφειοκρατικών διαδικασιών) αξιοποιήθηκε η δωρεά του ΟΠΑΠ (είχε καταθέσει επιχορήγηση 65.000€ στις 31/3/2011).
Με καθυστέρηση 2 ½ χρόνων (λογω γραφειοκρατικών διαδικασιών) αξιοποιήθηκε η δωρεά του ΟΠΑΠ (είχε καταθέσει επιχορήγηση 65.000€ στις 31/3/2011).

Με καθυστέρηση 2 ½ χρόνων (λογω γραφειοκρατικών διαδικασιών) αξιοποιήθηκε η δωρεά του ΟΠΑΠ (είχε καταθέσει επιχορήγηση 65.000€ στις 31/3/2011). Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών:

«Ένα ολοκαίνουργιο λεωφορείο, έντεκα θέσεων, που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, προμηθεύθηκε ο Δήμος Σερρών για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το λεωφορείο αυτό θα συμβάλλει στην ασφαλή και σωστή μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία φιλοξενούνται στη δομή ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ που λειτουργεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ)».

Αυτά ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, παρουσία της πρώην αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλας Αρβανίτη – Αγιαννίδου και του Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Γιάννη Δήμου.

Η αγορά του εν λόγω αυτοκινήτου κόστισε 72.000 €. Το ποσό των 65.000 € επιχορηγήθηκε από τον ΟΠΑΠ και το ποσό των 7.000 € το κατέβαλε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Η πρόταση για την επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου 2011 από την τότε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σταυρούλα Αρβανίτη – Αγιαννίδου και εγκρίθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2011 το ποσό των 65.000 €.

Εν συνεχεία η όλη διαδικασία της προμήθειας του λεωφορείου πραγματοποιήθηκε από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. με αποφάσεις του Προέδρου της Γιάννη Δήμου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, η οποία κατέβαλε συμπληρωματικά το ποσό των 7.000 € για την αγορά του αυτοκινήτου.

Λεωφορείο ΑΜΕΑ-Δήμου Σερρών-ΟΠΑΠΤέλος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η κ. Σταυρούλα Αρβανίτη – Αγιαννίδου και ο κ. Γιάννης Δήμου, εξέφρασαν τη χαρά τους και την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας του λεωφορείου και τη διάθεσή του για τις ανάγκες του προγράμματος ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., που επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό σκοπό.