Λιμνη Κερκίνη: Οι εθελοντές μάζεψαν 450 σακούλες απορρίμματα, Άφαντοι οι Δήμοι Ηράκλειας και Σιντικής!!!

Λιμνη Κερκίνη: Οι εθελοντές μάζεψαν 450 σακούλες απορρίμματα, Άφαντοι οι Δήμοι Ηράκλειας και Σιντικής!!!

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 3/8, η εθελοντική δράση καθαρισμού της Λίμνης Κερκίνης από 21 φοιτήτριες και φοιτητές που βρέθηκαν στην περιοχή από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού της λίμνης Κερκίνης ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και διήρκεσε έως τις 3 Αυγούστου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στη λίμνη.

«Η προστασία της λίμνης και ο καθαρισμός της, αποτελούν βασική προτεραιότητα, καθώς η Κερκίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Σέρρες και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, σύμφωνα με το Infonews24.gr.

Εισαγόμενα σκουπίδια, αλλά και ανευθυνότητα

«Δυστυχώς και φέτος τα σκουπίδια στη λίμνη ήταν πολλά και καταλήγουν στην Κερκίνη από τη γειτονική Βουλγαρία μέσω των παραποτάμων. Είναι ένα σοβαρό θέμα που προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όπως μπορούμε. Η συγκεκριμένη δράση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο πέρσι μαζέψαμε συνολικά 600 σακούλες σκουπιδιών» ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Ρέκλος, ιδιοκτήτης του «Οικοπεριηγητή»

Άφαντοι οι Δήμοι Ηράκλειας και Σιντικής!

«Τα σκουπίδια που μαζέψαμε και φέτος ήταν πάρα πολλά. Συνολικά συγκεντρώσαμε απορρίμματα σε 450 σακούλες με πλαστικό και γυαλί. Θεωρώ ότι τα σχολεία της περιοχής μας θα έπρεπε να «υιοθετήσουν» από μια χιλιομετρική περιοχή το καθένα που γειτνίαζει στο χωριό τους, έτσι ώστε να συμμετέχουν και μαθητές από την περιοχή της Σιντικής.

Που είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που προϊστανται της λίμνης;

Πού είναι; Πού είναι;

Ακόμη τα σκουπίδια είναι στα σημεία που τα έχουμε συγκεντρωμένα. Πού είναι ο Δήμος Σιντικής; Που είναι ο Δήμος Ηράκλειας να πάει να τα πάρει από τα λιμανάκια που τα έχουμε αφήσει.

Θα δείτε ότι για 10 ημέρες τα σκουπίδια θα είναι εκεί. Τα λόγια είναι εύκολα. Η «βαριά» βιομηχανία των Σερρών, μια από τις πιο βαριές βιομηχανίες είναι η Λίμνη. Ελάτε τώρα 20 χρόνια τα ίδια λόγια και τι έχει γίνει;»

διερωτάται ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου της Λίμνης Κερκίνης Αντώνης Ηλιάδης.

Το γεμάτο πικρία σχόλιο του φύλακα της λίμνης

Και συνεχίζει γεμάτος πικρία την ανάρτησή του στο facebook

Η εθελοντική δράση του 2019 ολοκληρώθηκε σήμερα, σε όλους εσάς τους Κερκινιώτες μα και τους υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών που λοιδορείτε την συγκεκριμένη δράση για λόγους που μόνο ο εγωισμός και η αμάθεια σας ξέρει, σας αφιερώνω τις παρακάτω φωτογραφίες. Αφού κανείς δεν ντρέπεται απ’ όλους εσάς για την εικόνα της λίμνης σας δηλώνω πως τα παιδιά κάθε έτους που έρχονται εδώ αναρωτιόνται πως καταφέρνουμε όλοι εμείς να μην ντρεπόμαστε.

Δεν είχα να τους απαντήσω κάτι, όπως και κανένας δεν είχε να απαντήσει κάτι στον Κωνσταντίνο από τον Βόλο που στο epilogestv αναρωτήθηκε, αν κανείς μας έχει σκεφτεί ποια θα ήταν η εικόνα της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ λίμνης αν δεν γινόταν η συγκεκριμένη δράση όλα αυτά τα χρόνια.

Τελειώνοντας, σας ενημερώνω πως εγώ για την συμμετοχή μου στην δράση, κάνω χρήση της κανονικής μου άδειας και πληρώνω για να συμμετέχω στην δράση αυτή, όπως κι όλα αυτά τα παιδιά.

Οι ψαράδες που κάποτε καθάρισαν την λίμνη και μπράβο τους, πληρώθηκαν όλα τα μεροκάματα τους τότε, έτσι προτρέπω όποιον πιστεύει πως κερδίζουμε χρήματα όλοι εμείς που από αγάπη συμμετέχουμε στην δράση αυτή, ας έρθει του χρόνου να συμμετέχει κι αυτός κι έτσι να πάρει ένα μέρος αυτών τον κερδών. Όπως πολεμήσατε το φεστιβάλ κάποτε και τώρα είστε ευχαριστημένοι που τίποτε δεν γίνετε σε αυτό τον τόπο, έτσι και σήμερα κάνετε το ίδιο… δεν πειράζει, έχω κατσίκες πολλές για να ψοφήσουν…