Λουκέτο στον Δημόσιο τομέα στις Σέρρες και πρωτόγνωρη πορεία των απεργών στους δρόμους της πόλης

Πρωτοφανής η συμμετοχη στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις Σέρρες
Πρωτοφανής η συμμετοχη στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις Σέρρες

Πρωτοφανής η συμμετοχή των καθηγητών και στις Σέρρες στην πενθήμερη απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ. Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στην περιφερειακή ενότητα Σερρών έφτασε το 85,07% (σύμφωνα με την ΕΛΜΕ).

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκε την Τετάρτη και η ΑΔΕΔΥ με την κήρυξη 48ωρης απεργίας. Στην απεργία συμμετείχαν πάρα πολλοί δάσκαλοι  με αποτέλεσμα πολλές τάξεις σχολείων να μην λειτουργήσουν.

Συντριπτική ήταν η συμμετοχή και των εφοριακών καθώς στη μια και μοναδική πλέον εφορία που υπάρχει στο νομό Σερρών τα γραφεία ήταν άδεια και μόνο προσωπικό ασφαλείας υπήρχε σ’αυτή.

Στην απεργία συμμετείχαν και οι Νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των Σερρών και η συγκέντρωση των απεργών στις 11.00 το πρωϊ της Τετάρτης, στον πεζόδρομο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς υπολογίζεται να συμμετείχαν σ’αυτή πάνω από 2000 άτομα. Στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης επικεφαλής τέθηκε ομάδα μαθητών που επίσης συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνουν οι καθηγητές τους.

Τα καθήκοντα των μη απεργών καθηγητών

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου υπενθυμίζει στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:

·        Οι μη απεργούντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο από την ώρα έναρξης των μαθημάτων (άσχετα αν αυτά δεν πραγματοποιούνται) μέχρι και έξη ώρες μετά (συνήθως από 8:00 – 14:00).

·        Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους αυτής, επιτελούν έργο επίβλεψης, επιμέλειας και προστασίας των μαθητών και μαθητριών αλλά και της περιουσίας του Σχολείου, ιδιαίτερα όταν οι μαθητές έχουν «κενό» εξ αιτίας απεργίας του εκπαιδευτικού τους.

·        Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται «μεταβολή» ή «συμπλήρωση» του προγράμματος απεργούντος εκπαιδευτικού.