Λύση στο αποχετευτικό του Αγ. Αθανασίου, υπόσχεται η ΔΕΥΑΣ … αν συναινέσουν οι κάτοικοι

Αραμπατζής Θεόδωρος-ΝούσηςΛύση στο πρόβλημα του Κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην οδό Σαρανταπόρου είναι έτοιμη να δώσει η ΔΕΥΑΣ.

Όπως θυμόμαστε, κατά την πρόσφατη νεροποντή ο εν λόγω αγωγός δεν κατάφερε να απορροφήσει τα νερά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή.

Σε έλεγχο που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία της Επιχείρησης εντοπίσθηκαν βλάβες στον Κεντρικό Αγωγό, οι οποίες δεν μπορούν να αποκατασταθούν καθώς δεν προσεγγίζονται λόγω της άναρχης δόμησης. Έτσι η ΔΕΥΑΣ μελετά την κατασκευή νέου δικτύου με την προϋπόθεση ότι οι κάτοικοι θα συναινέσουν σε κάποιες παρεμβάσεις.

Αυτό το θέμα συζήτησε το πρωί της Δευτέρας 22/7/2013 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Αραμπατζής με τον εκπρόσωπο των κατοίκων της περιοχής κ. Νούση Γιάννη. Αμφότεροι συμφώνησαν να προχωρήσει η επικοινωνία με τους περίοικους για την επίτευξη της απαραίτητης συναίνεσης, ώστε να προχωρήσει το έργο, με άλλα λόγια: η μελέτη, ο διαγωνισμός του έργου, το οποίο προϋπολογιστικά φθάνει τις 100.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί με χρήματα της ΔΕΥΑΣ.

Μετά  τη συνάντηση με τον Ι. Νούση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα.

Τώρα, όσο αφορά την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης από τους κατοίκους του Αγίου Αθανασίου ο κ. Θ. Αραμπατζής δήλωσε ότι « η ανταπόκριση είναι ελάχιστη, έτσι η Υπηρεσία βεβαιώνει τα χρέη και πράττει τα νόμιμα».