Λύση στο θέμα της διέλευσης από τα διόδια Προμαχώνα των κατοίκων των χωριών Προμαχώνα και Αγκίστρου

Λύση στο θέμα της διέλευσης από τα διόδια Προμαχώνα των κατοίκων των χωριών Προμαχώνα και Αγκίστρου

Έπρεπε να φτάσουμε στο «και πέντε» για να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των χωριών Προμαχώνα και Αγκίστρου.

Σήμερα Πέμπτη (7/7) ξεκινούν τη λειτουργία τους τα διόδια στον Προμαχώνα, επί του καθέτου άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Σέρρες-Προμαχώνα.

“Αποκλεισμός” των χωριών Προμαχώνα-Αγκίστρου

Με τη λειτουργία τους αποκλειόταν η απρόσκοπτη πρόσβαση των  κατοίκων των δύο χωριών σε ζωτικές λειτουργίες όπως το Φαρμακείο, το Βενζινάδικο, το Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Μίνι Μάρκετ και την ελεύθερη πρόσβαση κατοίκων που διαμένουν επί του δρόμου μετά τα διόδια. Για όλους αυτούς δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση παρά μόνο μετά την καταβολή του αντιτίμου των 4,80 ευρώ (πήγαινε – έλα).

Αυτό τους ώθησε στο να διοργανώνουν κινητοποιήσεις κατά την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων.

Συναντήσεις του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη

Ο δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης με διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Τετάρτη (6/7) με τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Σπίρτζη και Οικονομικών κ.Τσακαλώτο, τους εξέθεσε το πρόβλημα, για το δίκαιο του αιτήματος των κατοίκων των δύο κοινοτήτων Προμαχώνα και Αγκίστρου και συμφωνήθηκε να μην πληρώνουν οι μονιμοι κάτοικοι των δύο χωριών (αφορά 171 ΙΧ) το κόστος διέλευσης των διοδίων στον Προμαχώνα .

Βεβαίωση μονίμου κατοικίας

Ετσι οι κάτοικοι των δύο χωριών που έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ. ή δικύκλων θα προμηθευτούν από τον Δήμο Σιντικής βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας, που θα τις χρησιμοποιήσουν για την έκδοση καρτών ελεύθερης διέλευσης, από το σταθμό διοδίων του Προμαχώνα.

Τη δόξα πολύ … εζήλεψαν

Ως συνήθως βρέθηκε πολιτικός (Αν.Μεγαλομύστακας, βουλευτής Σερρών της Ένωσης Κεντρώων) που αν και νέος βουλευτής, φαίνεται ότι μαθαίνει γρήγορα από συμπεριφορές πολιτικών του… περασμένου αιώνα, και έσπευσε μόλις έμαθε τα νέα να εκδώσει ανακοίνωση όπου προσπαθεί να «καπηλευθεί» τη λύση που δόθηκε:

 Η εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή του Προμαχώνα με συνέπεια τη διχοτόμηση του χωριού και την υποχρέωση των κατοίκων στην καταβολή του αντιτίμου προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές βιοτικές ανάγκες, δε θα μπορούσε παρά να προκαλέσει την αντίδραση του Βουλευτή Σερρών Αναστάσιου Μεγαλομύστακα, ο οποίος έσπευσε να έρθει σε επαφή με τους φορείς της περιοχής, τους αρμοδίους Υπουργούς και τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. με σκοπό την άμεση διευθέτηση του θέματος.

Υπήρξε δέσμευση για οριστική επίλυση του προβλήματος, η οποία θα ικανοποιεί τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ενώ έως την εξεύρεση λύσης θα δοθεί προσωρινή άδεια διέλευσης από τα διόδια για τους κατοίκους.

Εύγε έχετε λαμπρό… παρελθόν!!!

 (σ.σ. να σημειώσουμε ότι για το θέμα είχαν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή και οι βουλευτές Σερρών κ.κ. Κώστας Καραμανλής, Μιχάλης Τζελέπης οι οποίοι δεν βγήκαν να θριαμβολογήσουν)