Λύστε όλες τις απορίες σας για τις σόμπες ξύλου

Λύστε όλες τις απορίες σας για τις σόμπες ξύλου

Οι λύσεις θέρμανσης στην εποχή μας είναι πολλές και κάθε σπίτι διαλέγει αυτήν που ταιριάζει ανάλογα με τη δομή του και τις προδιαγραφές του.

Για εσάς που έχετε βαρεθεί λοιπόν να πληρώνετε συνεχώς πετρέλαιο και θέλετε επιτέλους να απαλλαχθείτε από τα έξοδα, η Βέρνον σας προτείνει τις σόμπες ξύλου μία ολοκληρωμένη λύση που ταιριάζει σε όλες τις οικίες.

Συχνές ερωτήσεις για τις σόμπες:

Βγάζουν πολύ καπνό;

Για να αποφύγετε να συμβεί αυτό, πρέπει να μάθετε τον κύκλο ζωής των ξύλων, να διαπιστώσετε δηλαδή από που κόπηκαν. Τα προσήλια μέρη είναι τα καταλληλότερα για να μην παράγουν πολύ καπνό. Επίσης, το καλύτερο ξύλο για χρήση σόμπας είναι η δρυς.

Σε αυτό πρέπει να συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι πρέπει να είναι στεγνά, δηλαδή η υγρασία τους να μην ξεπερνά το 20%.

Tip για να καταλάβετε το βάρος τους: Χτυπήστε τα ξύλα μεταξύ τους, αν είναι έτσι όπως πρέπει θα ακούγονται σαν κούφια!

Να διαλέξω σόμπα από χάλυβα ή από μαντέμι;

Η Βέρνον σας προτείνει για μεγαλύτερη απόδοση χαλύβδινη σόμπα η οποία θερμαίνει τον χώρο πιο φυσικά.

Αν η σόμπα λειτουργεί με βεντιλατέρ, τι συμβαίνει αν κοπεί το ρεύμα;

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η σόμπα σας θα παραμείνει ενεργειακή, αφού για δύο ώρες θα ζεσταίνει σίγουρα τον χώρο, με ενεργοποίηση του φυσικού ελκυσμού αέρα.

Αερόθερμες σόμπες ξύλου Βέρνον

 

Οτιδήποτε πιο σύγχρονο στον τομέα της θέρμανσης με ξύλο-μπρικέτα. Οι αερόθερμες σόμπες ξύλου, μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις και έχουν εγγύηση 3 χρόνια.