Μ.Κόλλια-Τσαρουχά: «Μονόδρομος η στήριξη των πολυμελων Οικογενειών»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, κα Τάτσιου Ελένη, η Αναπληρώτρια γραμματέας, κ. Μπίκου Αικατερίνη, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Τσομπανούδης Σωτήριος και το μέλος η κα Ροϊδου Ιωάννα
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, κα Τάτσιου Ελένη, η Αναπληρώτρια γραμματέας, κ. Μπίκου Αικατερίνη, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Τσομπανούδης Σωτήριος και το μέλος η κα Ροϊδου Ιωάννα

Τα προβλήματα των Τριτέκνων ν.Σερρών τεθηκαν στην συνάντηση του Προεδρείου με την Αντιπρόεδρο της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Κατάθεση ερώτησης με θέμα τις  Μειώσεις εισιτηρίων των τρίτεκνων οικογενειών

 Η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,  μετά από αίτημά τους, είχε συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Σερρών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, κα Τάτσιου Ελένη, η Αναπληρώτρια γραμματέας, κ. Μπίκου Αικατερίνη, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Τσομπανούδης Σωτήριος και το μέλος η κα Ροϊδου Ιωάννα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες,  και ειδικά οι τρίτεκνες, και  παρουσίασε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την προώθηση των ειδικών θεμάτων, όπως η μετακίνηση,  που τους απασχολούν και σε τοπικό επίπεδο.

Πρόσφατα, είχαν ζητήσει την μείωση των εισιτηρίων για τα μέλη του συλλόγου τους στην υπεραστική  και αστική συγκοινωνία, διεκδικώντας ανάλογες ελαφρύνσεις που ισχύουν και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σε δήλωσή της η κα Κόλλια αναφέρει: «Με τις πολιτικές που ακολουθούν μας έχουν εγκλωβίσει σε ένα ατέρμονο φαύλο κύκλος ύφεσης, ανεργίας και καταβύθισης της οικονομίας. Οι δήθεν πραγματικοί εταίροι μας, αντί να παρουσιάζονται ως αλληλέγγυοι, ως όφειλαν, στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν τα χρήματά τους. Με τους μισθούς και τις συντάξεις να έχουν κατακρεουργηθεί, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω, τις τιμές στα βασικά προϊόντας να παραμένουν στα ύψη ή και να αυξάνονται,  οι έχοντες την πολιτική ευθύνη θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη συνέχιση αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Θα πρέπει να αντιληφθούν,  ότι νέα μέτρα, νέοι φόροι και επιπλέον επιβαρύνσεις είναι μια πορεία αδιεξόδου, είναι μια συντεταγμένη πορεία της χώρας προς τον γκρεμό. Στο μύθο του πρωτογενούς πλεονάσματος τους έχουν υποχρέωση να αντιληφθούν, ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η πραγματική στήριξη όλων εκείνων που θα έπρεπε σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία να αποτελούν προτεραιότητα. Δεν είναι δυνατόν να μη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης τους και να παραδίδονται άνευ όρων στα κελεύσματα της τρόϊκας.

Δεν θέλουν να αντιληφθούν, ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Ελληνισμού. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων θα ήθελε να έχει και δύο και τρία και περισσότερα παιδιά, το κόστος κύησης, η δυσκολία της ανατροφής των παιδιών, η απουσία δημοσίου χώρους και της σχετικής κρατικής μέριμνας, το προβληματικό καθεστώς των αδειών μητρότητας και ανατροφής στον ιδιωτικό τομέα και ένα πλήθος  άλλων παραγόντων έχουν οδηγήσει την νέα ελληνική οικογένεια στην επιλογή της μη τεκνοποιίας. Οι πολυμελείς οικογένειες χρειάζονται τη στήριξή μας και αυτό έχει να κάνει με μια σειρά πρωτοβουλιών, που θα πρέπει να αναλάβει η πολιτεία. Από τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις μεταγραφές των φοιτητών χωρίς τα διάφορα κριτήρια,  έως την λήψη ειδικών μέτρων που έχουν να κάνουν με μειωμένα τέλη από οργανισμούς κοινής ωφέλειας, μειώσεις στο κόστος μετακίνησής τους, προστασία τους από την υπερβολική φορολογική αντιμετώπισή τους.

Οι πολυμελείς οικογένειες ζητούν να αναγνωριστεί ο σημαντικός ρόλος και η προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Η στήριξή τους αποτελεί μονόδρομο.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε όσα μου τέθηκαν δεσμεύτηκα να αναλάβω μια σειρά κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών. Ως  τ. Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής της Νέας Δημοκρατίας είχαμε σχεδιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα για την στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής στην πατρίδας μας, βάζοντας συγκεκριμένες προτεραιότητες, πλήρως κοστολογημένο. Το είχαμε παρουσιάσει με κάθε επισημότητα στο ΖΑΠΠΕΙΟ,  παρουσία του σημερινού Πρωθυπουργού,    κ. Σαμαρά, και έχει ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στις προεκλογικές δεσμεύσεις,  που είχε αναλάβει. Ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγωνίζονται, μέσα στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία, να αναδείξουν και να στηρίξουν τα προβλήματα του ελληνικού λαού και του Έθνους.

Η προσπάθειες για την πραγματική στήριξη της πολυμελούς οικογένειας συνεχίζονται. Ευχήθηκα κάθε επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Σερρών και δεσμεύτηκα στο μέτρο των δυνατοτήτων να προωθήσω τις προτάσεις τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι πολύτεκνοι και η αντιμετώπισή τους, μέσω του σχεδιασμού ειδικών μέτρων, είναι μονόδρομος.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αριθ. Πρωτ.: 3303/31.10.2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων     
Θέμα: Μειώσεις εισιτηρίων των τρίτεκνων οικογενειών
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Σερρών «ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεχείς προσπάθειές του επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες του νομού Σερρών, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζομένους των ΚΤΕΛ Σερρών, έχει ζητήσει επανειλημμένα την μείωση του αντίτιμου των εισιτηρίων στην υπεραστική συγκοινωνία, με ισότιμη έκπτωση όπως αυτή των Πολυτέκνων.
 Δυστυχώς, όπως του γνωστοποιήθηκε εγγράφως ο καθορισμός του κομίστρου μεταφοράς των επιβατών με λεωφορεία και οι παρεχόμενες εκπτώσεις στο επιβατικό κοινό, καθορίζονται ή αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.2963/2001, δεν υπάρχει καμία απόφαση της πολιτείας για χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου σε τρίτεκνους ή μέλη τρίτεκνης οικογένειας.  
 Επειδή είναι γνωστές όμως οι τρομερές οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και ιδιαίτερα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες εντάσσονται και οι τρίτεκνες οικογένειες,    
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν είναι στις προτεραιότητές σας ο επανακαθορισμός των παρεχόμενων εκπτώσεων ή η αναπροσαρμογή τους ώστε να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνες οικογένειες;
 
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής Ν. Σερρών