Μ.Μπόλαρης: Τα προσυνεδριακά κείμενα του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν… κεντροδεξιά αναιμία!

Μπόλαρης Μαρκος_2012Ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης με ανακοίνωσή του ασκεί σκληρή κριτική στα προσυνεδριακά κείμενα του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς τα επιγραμματικά «Κεντροδεξιά αναιμία !». Επισημαίνει αναλυτικά:

Κείμενα που δεν αποτυπώνουν την αίσθηση κρισιμότητας της κατάστασης. Χωρίς να πείθουν στο ελάχιστο κι ούτε να αφουγκράζονται την ένταση του προβλήματος, την απόγνωση που βιώνει ο μικρομεσαίος πολίτης, η οικογένεια, η κοινωνία.

Κείμενα που δεν εκφράζουν την αγωνία για την αντιστοίχιση του προβλήματος της χώρας με τον πολιτικό λόγο του Κινήματος που διακήρυσσε ότι εκφράζει το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους μη προνομιούχους.

Αποσιωπούν, στη λογική της συγκυβέρνησης και της λευκής επιταγής, τη μεθοδική συντήρηση και επέκταση του πελατειακού κράτους, τον καταποντισμό των διαδικασιών αξιοκρατίας, αντί να τονίζουν την αναγκαιότητα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Άνευρες προσεγγίσεις χωρίς κριτική επί της ουσίας για την κατάρρευση του μοντέλου διοίκησης και παραγωγής, για τη συνεχιζόμενη συντριβή της μικρομεσαίας επιχείρισης. Χωρίς αιματηρή αυτοκριτική!

Χωρίς αίσθηση του βάρους ιστορικής ευθύνης για τη δημοκρατική παράταξη. Με έλλειψη προβληματισμού για την κρισιμότητα της διεθνούς συγκυρίας και της έγερσης αξιώσεων σε βάρος της πατρίδας από άσπονδους φίλους. Με στρουθοκαμηλική αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, των εθνικών ζητημάτων.

Προσυνεδριακά δήθεν κείμενα, που δεν εδράζονται σε στέρεη πολιτική ανάλυση για το χτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που στερούνται βιώσιμης πρότασης για το σήμερα, που κλείνουν τ’αυτιά στο διεθνή προβληματισμό για τα αδιέξοδα του προγράμματος, από τα οποία απουσιάζει ο στοιχειώδης ρεαλιστικός σχεδιασμός για το αύριο.

Κι όλα αυτά σε μια χώρα με πολυσήμαντη γεωστρατηγική θέση, σ’ένα τόπο με αειφόρες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και πηγές, με ανθρώπινο δυναμικό με εξαιρετικές ικανότητες, με νεολαία προικισμένη και μορφωμένη όσο ελάχιστες στον πλανήτη.

Ενώ έχουμε και πρέπει να έχουμε και ελπίδα και δυνάμεις.

Σωστό σχέδιο χρειαζόμαστε! Δικό μας σχέδιο, προϊόν σωστής ανάλυσης και βαθιάς επίγνωσης, ελληνικό όχι βαυαρικό! Όχι επανάληψη της ιλαροτραγωδίας της βαυαροκρατίας 200 χρόνια μετά, με την άκριτη υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων, συντηρητικών και υφεσιακών εντολών.

Σχέδιο και πολιτική που απευθύνεται σε δημοκρατικούς πολίτες με επίγνωση της ελληνικής διαχρονίας και όχι σε καθημερινούς καταναλωτές.

Η πρόκληση είναι μπροστά μας.

Πρόκληση της Δημοκρατικής Παράταξης.