Μ.Τζελέπης: «Εξωφρενική και απαράδεκτη η απόφαση των ΕΛΤΑ για το απογευματινό κλείσιμο 40 καταστημάτων»

Μ.Τζελέπης: «Εξωφρενική και απαράδεκτη η απόφαση των ΕΛΤΑ   για το απογευματινό κλείσιμο 40 καταστημάτων»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης μαζί με άλλους Συναδέλφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 6071/9-6-2016 Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, έφεραν στην Βουλή το μεγάλο ζήτημα «της απαράδεκτης απόφασης του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ για το απογευματινό κλείσιμο 40 καταστημάτων».

Ειδικότερα, στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές αναφέρουν ότι: «Με πρόσφατη απόφασή της η Διοίκηση των ΕΛΤΑ  ανέστειλε την καθιερωμένη απογευματινή λειτουργία 40 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, φέρνοντας σε αδιέξοδο τόσο τους πολλές χιλιάδες πολίτες που προσέφευγαν σε  αυτά για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις τους, όσο και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν τα καταστήματα προκειμένου να ολοκληρώνουν υποχρεώσεις τους στο τέλος της Τζελέπης-Μιχάλης-2016ημέρας μετά την λήξη του ωραρίου τους. Αυτό αποτελεί μια αυθαίρετη εξωφρενική και απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ που με το πρόσχημα της μη επέκτασης του ωραρίου εργασίας και την μη επάρκεια προσωπικού έθεσε εκτός λειτουργίας τα 40 από τα 60 καταστήματα που λειτουργούσαν σε όλη την χώρα. Αποκρύπτει όμως  έντεχνα η Διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι που λειτουργούσαν τα καταστήματα στο διευρυμένο ωράριο, ήταν υπάλληλοι των καταστημάτων που εκ περιτροπής έκαναν αυτή την εργασία χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για την εταιρεία, αλλά και το κυριότερο ότι με το κλείσιμο των 40 καταστημάτων τα ΕΛΤΑ θα απωλέσουν έσοδα πάνω από 20 εκ €.  Επειδή λοιπόν δεν υπήρχε καμία ουσιαστική επιβάρυνση από τους εργαζόμενους για το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων το απόγευμα προκύπτει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την απόφαση αυτή.Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ, σε συνάντηση που είχαν μαζί με αντιπροσωπεία της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταγγέλλουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί εμπόδια στην λειτουργία των ΕΛΤΑ και ευνοεί ανταγωνιστές των ΕΛΤΑ μιας  επιχείρησης που λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και έχει να παρουσιάσει επιχειρησιακό σχέδιο με θετικά οικονομικά αποτελέσματα ( +4,4 ΕΚ € για το 2014)  παρέχοντας ταυτόχρονα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την στιγμή μάλιστα που είχε ανοίξει δημιουργικό βηματισμό και για άλλες δραστηριότητες».

Επειδή, «η απόφαση  είναι όχι μόνο αναιτιολόγητη αλλά και δημιουργεί και υποψίες για βλάβη του δημοσίου συμφέροντος με  τεράστιες απώλειες για το δημόσιο. Επειδή, με τις πρόσφατες αποφάσεις μνημονιακού χαρακτήρα που πήρατε επιβαρύνετε τον Ελληνικό λαό με εκατομμύρια επιβαρύνσεις στα οποία θα προστεθούν και οι επιβαρύνσεις από τις απώλειες εσόδων των ΕΛΤΑ, είναι αδιανόητο από κάθε προοδευτική και «αριστερή» πολιτική αυτάρεσκα που επικαλείται η  σημερινή κυβέρνηση να απαξιώνεται και να εμποδίζεται μια δημόσια επιχείρηση να λειτουργήσει».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης μαζί με τους υπόλοιπους Συναδέλφους του αιτούνται από τον Υπουργό να τους ενημερώσει πότε προτίθεται να αναστείλει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ. Διαφορετικά, όπως τονίζουν οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «θα είναι συμμέτοχος και συνένοχος στις όποιες αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων του».