Η μαγεία επέστρεψε στα… Τρίκαλα!

Η μαγεία επέστρεψε στα… Τρίκαλα!

Μυλος-Ξωτικών-Τρίκαλα-2014_9216Περιμένοντας την έναρξη της «δικιάς» «Πολιτείας των Ευχών» (σ.σ. που φαντάζει «φτωχός συγγενής» μπροστά σε αυτή των Τρικάλων, αφού υστερεί τόσο σε οργάνωση, (τα Τρίκαλα μπήκαν στην τελικη ευθεία στις αρχές του…Σεπτέμβρη!!!) όσο και σε.. φαντασία), με εντυπωσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 η επίσημη τελετή έναρξης της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής της Ελλάδας.

Μυλος-Ξωτικών-Τρίκαλα-2014_0004Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού, ο Αι Βασίλης, τα ξωτικά, οι Μάγοι  και η Νεράιδα υποδέχτηκαν τους χιλιάδες επισκέπτες.

Ήταν μια βραδιά βγαλμένη από όνειρο… ο ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα βεγγαλικά. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, έστειλε από την «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», το μήνυμα ότι η καρδία της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδος χτυπάει στον «Μύλο των Ξωτικών» και κήρυξε την επίσημη έναρξη λειτουργίας.

Μυλος-Ξωτικών-Τρίκαλα-2014_0002Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κώστας Αγοραστός καλωσόρισε και προσκάλεσε όλον τον κόσμο, στον κορυφαίο εορταστικό προορισμό, ενώ συνεχάρη το Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala Α.Ε. που δημιούργησαν ένα ποιοτικό πόλο έλξης τουριστών σε ολόκληρη την Θεσσαλία.

Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτούργει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2015 σε  μια πραγματική ατμόσφαιρα Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Μυλος-Ξωτικών-Τρίκαλα-2014_0003Οι εκπλήξεις όμως δεν είχαν τέλος. Στα πλαίσια μαγνητοσκόπησης της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» με τον Χρήστο Νέζο, το δημοφιλές και αγαπημένο συγκρότημα «Boys and Noise» τραγούδησε μπροστά σε ένα γεμάτο ζωντάνια κοινό και ανέβασε τη διάθεση στα ύψη. Η εκπομπή θα προβληθεί από το Mega Channel ανήμερα των Χριστουγέννων.

Μυλος-Ξωτικών-Τρίκαλα-2014_9003Η σκηνοθετική επιμέλεια της τελετής έναρξης έγινε από την κα Αντονέλλα Χήρα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δημιουργία της τελετής έναρξης και ιδιαίτερα στο ρόλο της κούκλας τη Μαρία Γαδετσάκη και στα ακροβατικά τη Χριστίνα Κρίθαρη.

Η καθόλα εντυπωσιακή τελετή έναρξης θα προβληθεί από την Επίσημη Ιστοσελίδα του «Μύλου των Ξωτικών».

Για να δώσουμε στους Σερραίους μια αίσθηση της οργάνωσης και των δραστηριοτήτων που αναπτύσονται στις 38 ημέρες της διοργάνωσης σας τις παρουσιάζουμε επιγραμματικά όπως αυτές αναλύθηκαν στη συνέντευξη τυπου του Δημάχρου Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου:

Η φετινή διοργάνωση είναι γεμάτη από καινοτομίες:

– επεκτάθηκε στον χώρο πίσω από το πάρκο, στο «νησάκι», αυξάνοντας τον χώρο και τις δράσεις για τους επισκέπτες
– Δημιουργήθηκε νέα θεματολογία, για «νεράιδες και μάγους»
– Αυξήθηκαν οι δωρεάν δράσεις
– Αυξήθηκαν οι δράσεις σε 178
– Παραμένει δωρεάν η είσοδος
– Επεκτάθηκε η εκπτωτική κάρτα για τα παιχνίδια των παιδιών
– Δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης 15 στρεμμάτων
– Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
– Προστατεύεται το περιβάλλον και το πράσινο, με την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στο πάρκο
– Επεκτείνονται οι θέσεις στάθμευσης για τα λεωφορεία

Στον τομέα της ασφάλειας:

  • Εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ
  • Τοποθετήθηκαν 4 απινιδωτές
  • Εκπαιδεύτηκαν 16 άτομα για ενέργειες διάσωσης
  • Εκπαιδεύτηκαν 40 άτομα για πρώτες βοήθειες
  • Πιστοποιείται ολόκληρος ο χώρος και οι κατασκευές του από την TUV Hellas
  • Ελέγχθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις για θέματα πυρασφάλειας

σ.σ. Ετσι για να παίρνουν οι εδω ιθύνοντες μια ιδέα για το πως ένας δήμος βοηθά στην ανάπτυξη της περιοχής του, για να μην μείνουν στις… “ευχές”. Ενω υπάρχει και το παράδειγμα της κοντινής Δράμας που είχε δημιουργήσει αίσθηση με παρόμοια γιορτή πριν απο λίγα χρόνια, η οποία όμως ξεπεράστηκε γιατί δεν μπόρεσε να …εξελιχθεί!