Μαγική ποιητική βραδιά στις Σέρρες – αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με τον «ζέφυρο της μουσικής»

Μαγική ποιητική βραδιά στις Σέρρες – αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με τον «ζέφυρο της μουσικής»

Μια μαγική ποιητική βραδιά έζησαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια, το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2017.

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και οι μουσικοί Μάιρα Μηλολιδάκη (τραγούδι) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο), παρουσίασαν ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής, λυρικό πορτραίτο του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από τον «ζέφυρο της μουσικής» του Γιώργου Κουρουπού.

«Ο Οδυσσέας Ελύτης, από το τρέχον στο διαρκές»

Ο στοχασμός, τα λυρικά χρώματα, οι αισθήσεις και η υπερβατική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη συνάντησαν την πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του Γιώργου Κουρουπού.

Η εκδήλωση στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό θέατρο «Αστέρια» άρχισε με καλωσόρισμα της κυρίας Σοφίας Μπιτζίδου προς τους εκλεκτούς καλεσμένους, οι οποίοι έκαναν δύο σύντομες εισηγήσεις. Η πρώτη, από την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με θέμα «Ο Οδυσσέας Ελύτης, από το τρέχον στο διαρκές» και δεύτερη από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, με τίτλο «Μελοποιώντας τον Οδυσσέα Ελύτη».

καλωσόρισμα της κυρίας Σοφίας Μπιτζίδου
Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός

«Μελοποιώντας τον Οδυσσέα Ελύτη».

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι καλλιτέχνες που παρουσίασαν τραγούδια μελοποιημένων ποιημάτων του Οδυσσέα Ελύτη.

Η εκδήλωση που αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα για την πολιτιστική ζωή της πόλης μας, συνδιοργάνωσαν Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης (21/3)..