Μάκης Κατσαβάκης: «παίζουμε με τον ισχυρότερο αντίπαλο της κατηγορίας»

Κατσαβάκης ΜάκηςΜε την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης της ομάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εκτός έδρας αγώνα του ΕΘΝΙΚΟΥ με την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ την Κυριακή (24/11), ο Σερραίος τεχνικός, Μάκης Κατσαβάκης σε δηλώσεις που έκανε για την επίσημη ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. (www.ethnikosgazorou.gr), χαρακτήρισε την αντίπαλη ομάδα ως την ισχυρότερη στο πρωτάθλημα και πως στόχος του ΕΘΝΙΚΟΥ είναι να επιστρατεύσει ότι καλύτερο διαθέτει σε επίθεση και άμυνα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Σίγουρα παίζουμε με τον ισχυρότερο αντίπαλο της κατηγορίας μας, ενδεχομένως και των δύο ομίλων. Με τα στατιστικά στοιχεία, έχουν την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Ήδη το νιώσαμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Κύπελλο που μας απέκλεισαν μέσα στην έδρα μας. Πρέπει να επιστρατεύσουμε ότι καλύτερο διαθέτουμε, και στον τομέα τον αμυντικό αλλά και στον τομέα της επίθεσης, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα. Θα δουλέψουμε αυτή την εβδομάδα πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο, πώς θα τους εξουδετερώσουμε και από εκεί και πέρα οφείλουμε να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα.»

Όσο για την τελευταία εμφάνιση του ΕΘΝΙΚΟΥ, στον εντός έδρας αγώνα με τον ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ, ο Μάκης Κατσαβάκης, στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι η ομάδα βγαίνει μέσα από αυτές τις δύσκολες αναμετρήσεις με μείον παίκτες.

 «Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήτανε τόσο άσχημη η εμφάνιση μας με τον Βατανιακό, όσο ότι υπήρχανε κρούσματα αγωνιστική απειθαρχίας. Είχε η ομάδα κάποιες καλές στιγμές, αλλά περισσότερο για μας ήτανε ότι μείναμε με 10 παίκτες για δεύτερη φορά, και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το πατάξουμε. Δεν μπορεί η ομάδα να βγαίνει μέσα από αυτές τις δύσκολες αναμετρήσεις με μείον παίκτες, οι οποίοι είναι η δεύτερη φορά που βγαίνουν με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο.»

Τέλος ο κύριος Κατσαβάκης αναφέρθηκε και στην πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

 «Εγώ ήμουνα από τους πρώτους αισιόδοξους και δεν το λέω τώρα, μετά το αποτέλεσμα. Το είχα πει και προχθές ότι μέχρι και νίκη θα πάρουμε. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί, γιατί μπήκε ένα σπάνιο γκολ, που εγώ δεν το έχω ξαναδεί, θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και την νίκη. Είναι ευχάριστο την ώρα που όλος που όλος ο ελληνικός λαός υποφέρει από την οικονομική κρίση, βλέπουμε ότι αυτό ήρθε σαν ένα καταπραϋντικό στον ελληνικό λαό, σε όλους μας. Και νομίζω ότι αν δώσουμε συνέχεια, πρώτα ο Θεός, και στο Μουντιάλ θα είναι ευχής έργων. Στο Μουντιάλ εκτός από τις εμπειρίες που μπορεί να πάρει η ΕΘΝΙΚΗ μπορούμε να κάνουμε και μία αξιοπρεπή πορεία. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να την κάνουμε. Είδαμε ότι οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες, όλες «παίζονται» αλλά και οι μικρές έχουν γίνει δύσκολες, και το είδαμε αυτό στην προκριματική φάση της Εθνικής μας. Υπάρχει καλό κλίμα απ ότι είδαμε, υπάρχει σοβαρότητα, υπάρχουν άφθονα ταλέντα και κατ επέκταση αισιοδοξούμε»