Μάκης Βορίδης από τις Σέρρες : «Ο Τσίπρας επικίνδυνος για τη Δημοκρατία – Ποτέ ξανά αριστερά» (φωτος+video)

Μάκης Βορίδης από τις Σέρρες : «Ο Τσίπρας επικίνδυνος για τη Δημοκρατία – Ποτέ ξανά αριστερά» (φωτος+video)

Με βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιτέθηκε  ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης σε ομιλία που πραγματοποίησε στις Σέρρες  στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (10/9)  η ΝΟΔΕ Σερρών της Ν.Δ.

Ο κ. Βορίδης ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος ότι ο λαός δοκίμασε τι εστί αριστερά στην Κυβέρνηση και πήρε το μάθημά του, και ευχήθηκε «Ποτέ ξανά αριστερά». Ασκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξαπέλυσε προσωπικές επιθέσεις στους κ.κ.Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο για ψεύδη και ανικανότητα.

Στον δε Πρωθυπουργό τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο για την Δημοκρατία», ενώ όπως είπε «ξεκίνησε σαν Τσε Γκεβάρα της Μεσογείου και κατέληξε εξημερωμένο σκυλάκι που το περιφέρουν οι Ευρωπαίοι»

 «Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί πια να υποσχεθεί τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι όταν είσαι στη διακυβέρνηση δεν υπόσχεσαι, αλλά πράττεις. Ειδικώς όταν είσαι ο Τσίπρας και ό,τι έχεις υποσχεθεί έχει αποδειχθεί ότι ήταν ψέματα και εξαπάτηση, ή  δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις. Οι υποσχέσεις του κ.Τσίπρα είναι γράμμα κενό περιεχομένου, μόνη  ελπίδα προοπτικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι η διακυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Κ.Μητσοτάκης Πρωθυπουργός με καθαρή ισχυρή λαϊκή»

υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ.Βορίδης.

«διαφορετικά προγράμματα»

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και σε συνδυασμό με το  πρόγραμμα που αναμένεται να παρουσιάσει από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της Ν.Δ., ο κ. Βορίδης δήλωσε πως οι διαφορές που υπάρχουν  είναι βαθιά πολιτικές, ιδεολογικές και προγραμματικές.

«Έχουμε δυο διαφορετικά προγράμματα που παρουσιάζουμε προς τον ελληνικό λαό. Το ένα είναι το αποτυχημένο του κ.Τσίπρα, που δημιούργησε τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Είναι το πρόγραμμα της υπερβολικής φορολογίας, είναι το πρόγραμμα του «τσακίσματος» της μεσαίας τάξης, είναι το πρόγραμμα των νόμων Παρασκευόπουλου και Κοντονή. Είναι η αποφυλάκιση των σκληρών εγκληματιών, είναι η ενίσχυση της ανασφάλειας των πολιτών, είναι η ανεξέλεγκτη δράση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων Αυτό είναι το πρόγραμμα του Τσίπρα!

Από την άλλη μεριά είναι: 

«η μείωση της φορολογίας και των φορολογικών συντελεστών, η ενίσχυση της προσπάθειας να προσελκύσουμε επενδυτές, η εμπιστοσύνη στην μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση του «πλέγματος» και του δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους εξασφαλίζοντας πόρους μέσα από τη μεγέθυνση της οικονομίας.

Είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ., που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών, δίνει προτεραιότητα στον έλεγχο της μετανάστευσης..Αυτά τα προγράμματα θα συγκρουστούν

ΟΧΙ στη συνθήκη των Πρεσπών

Αναφερόμενος στην συνθήκη των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι όποτε και αν έρθει προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την παρούσα κυβέρνηση,  η Ν.Δ. σύσσωμη θα την καταψηφίσει, ενώ αν αναλάβει κυβέρνηση  η Ν.Δ. δεν θα υπάρχει περίπτωση να κυρωθεί.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εάν η συνθήκη επικυρωθεί από την παρούσα βουλή δεν μπορεί στην πορεία ν’ ανατραπεί, σημειώνοντας πως «για τις διεθνείς συμφωνίες δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός υπαναχωρήσεως από αυτές».

Παρουσίες

Την ομιλία παρακολούθησε πλήθος στελεχών και φίλων της ΝΟΔΕ Σερρών, (η αίθουσα του ξενοδοχείου Ξενία ήταν γεμάτη, αλλά όχι όπως π.χ. στην επίσκεψη του Αδωνη Γεωργιάδη) ανάμεσά τους και οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παππά και Αμφίπολης, Δημήτρης Νότας και Κ.Μελίτος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Οι πρώην βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καριπίδης. Οι κ.κ. Κώστας Αβδελάς και Αλέξανδρος Παρασκευιώτης, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΟΤΑΜΙ. καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και Εμποροβιοτέχνες. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία του κ. Αθανάσιου Παπαπαναγιώτου προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας επίπλων ΔΡΟΜΕΑΣ.

«Οι Σέρρες έχουν μείνει πίσω»

Η εικόνα που αποκόμισε ο κ. Βορίδης, που ως επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της ΝΔ επισκέφτηκε από το πρωί της Δευτέρας τις βόρειες περιοχές της Π.Ε. Σερρών, είναι πως

«Οι Σέρρες έχουν μείνει πίσω στην οικονομική ανάπτυξη και επομένως χρειαζόμαστε αναπτυξιακές στρατηγικές για την ανάπτυξη. Ο τόπος έχει ανάγκη νανασυγκροτηθεί, ναναταχθεί και να βαδίσει σε μια διαφορετική πορεία»

Το κλιμάκιο το οποίο αποτελούνταν εκτός από τον κ.Βορίδη, από τους  Μάριο Σαλμά – Αναπληρωτή Τομεάρχη  Εργασίας, Χρήστο Κέλλα – Αναπληρωτή Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (τελικά λόγω υποχρεώσεων στην ΔΕΘ δεν ήρθε ο κ.Σκρέκας όπως ήταν προγραμματισμένο) ενώ συνοδευόταν από τους βουλευτές της ΝΔ στο νομό Σερρών κ.κ. Φωτεινή Αραμπατζή, και Κώστα Αχ. Καραμανλή,  είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων σε Σιδηρόκαστρο και Ηράκλεια και κατέγραψε τα προβλήματα

Η ασφάλεια των πολιτών στις προτεραιότητες

Ταξινομώντας τα, προέταξε  την ανάγκη ενίσχυσης του Τελωνείου του Προμαχώνα με στελεχιακό δυναμικό, την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας και την ανάπτυξη  συνολικότερων δράσεων ενίσχυσης της ασφάλειας  των πολιτών, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων και συγκροτημένων στρατηγικών για την οικονομική ανάπτυξη της Π.Ε. Σερρών.

Το μεσημέρι το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλα, η οποία πραγματοποιήθηκε όχι στο Επιμελητήριο, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά στο κέντρο Cityzen όπου γευμάτισε το κλιμάκιο, λόγω στό ότι το πρόγραμμα ξέφυγε από το ωράριο που ήταν προγραμματισμένο.