«Μαλλιά κουβάρια» στην «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» με τον Ι.Δήμου να αποκαλεί τον Δήμαρχο Π.Αγγελίδη… «μαριονέτα»

Εμφάνιση του Ι.Δήμου σε συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο Π.Αγγελίδη για την έναρξη της "πολιτείας των ευχών"
Εμφάνιση του Ι.Δήμου σε συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο Π.Αγγελίδη για την έναρξη της “πολιτείας των ευχών”

Την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής επέλεξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Δήμου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να υποβάλει την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» του Πέτρου Αγγελίδη, στην οποία μάλιστα διετέλεσε και πρόεδρός της, ενώ ανακοίνωσε και την παραίτησή του από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΗΣ.

Δεν πάνε ούτε λίγες ημέρες που ο Δήμαρχος Π.Αγγελίδης δήλωνε την στήριξη στον στενό του συνεργάτη, όμως ο αιχμηρός τρόπος που απάντησε ο Γιάννης Δήμου στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή και στην συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Σερρών με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη της δημοτικής αρχής, δείχνουν ακόμη και φορά την πολιτική ατολμία του δημάρχου που θέλει να τα έχει «καλά με όλους».
Ο μέχρι την Τρίτη (7/1) πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, στην συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε,  χαρακτήρισε το δελτίο Τύπου ως «έκτρωμα» και τον δήμαρχο «μαριονέτα» που σέρνεται από την τρόικα δημοτικών συμβούλων, ενώ υπεραμύνθηκε το έργο του ως προέδρου της ΚΕΔΗΣ και επεσήμανε την επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση της «Πολιτείας των Ευχών».
Η πρωτόδικη καταδίκη για «υπεξαίρεση»
Ο κ. Δήμου ξεκινώντας την συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στην δικαστική διένεξη στην οποία ενεπλάκη, στην οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε για «υπεξαίρεση» (σ.σ. 1500€) και έπληξε πολιτικά την Δημοτική παράταξη, λέγοντας ότι είναι μια προσωπική υπόθεση που αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα, ότι ήταν συμψηφισμός και όχι υπεξαίρεση ότι έγιναν χειρισμοί λάθος από πλευράς της νομικού του και άλλα λάθη, για τα οποία πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στην Έφεση. Ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «Οφείλουν να σωπάσουν κάποιοι ,οι οποίοι καλοπροαίρετα ρίχνουν λάσπη ,θέλω να τους πω ότι αυτή η λάσπη δεν πιάνει. Και αναφέρομαι και στους 40 δημοτικούς συμβούλους αλλά και στον ίδιο τον δήμαρχο»
 
Η επιτυχία της «Πολιτείας των Ευχών»
Εξέφρασε το παράπονό του ότι κανένας δεν στάθηκε δίπλα σε αυτόν και τους συνεργάτες του, στην «Πολιτεία των Ευχών», στον μήνα που διήρκησε και στέφτηκε με επιτυχία. «Για ένα μήνα η πόλη μας απέκτησε ζωντάνια,  καθώς προσέλκησε μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας που διασκεδάσανε και χαρήκανε.»
«Οι επίσημοι φορείς μόνο για χειραψίες ήρθαν όταν επισκέφτηκε την Πολιτεία των Ευχών, η κ. Έλενα Ράπτη. Ήρθαν στην πολιτεία των ευχών και επαιτούσαν χειραψίες και σταυρούς τρέχοντας πίσω από τον δήμαρχο». ενώ δεν παρέλλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο και δήλωσε ότι πανελλαδικά ΜΜΕ ανέδειξαν το όλο εγχείρημα και προβλήθηκε η πόλη μας στο Πανελλήνιο.
 
Η πληρωμή του Γιώργου Ανδρέου θρυαλλίδα για την ρήξη με τη Δημοτική Αρχή και την παράταξη.
Σύμφωνα με τον κ.Δήμου η ολική ρήξη με την δημοτική αρχή ήρθε στις 30-12-2013, ενώ είχε προηγηθεί διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ με θέμα την πληρωμή του Γιώργου Ανδρέου, ο οποίος για μια συναυλία είναι να πληρωθεί 23.000 ευρώ και στο διοικητικό συμβούλιο είχαν πάρει ομόφωνη απόφαση να πληρωθεί ο κ. Ανδρέου μέσα στον Ιανουάριο.
Τα «μηνύματα της ντροπής»
Ο κ.Δήμου δήλωσε  πώς του στελνόταν εξευτελιστικά μηνύματα στο κινητό από το… «κατεστημένο του χτες» (;) και την κυρια Μπιτζίδου. Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Για να βιάζεται οκ. Ανδρέου να πληρωθεί, θα πρέπει να είχε συμφωνήσει με την κ. Μπιτζίδου να πληρωθεί μέσα στο 2013 κι ενώ είχαμε συμφωνήσει να βρεθούμε με τον δήμαρχο για να συζητήσουμε την πληρωμή του κ. Ανδρέου, έρχονται στο κινητό μου μηνύματα ξεφτιλιστικά, εκβιαστικά, μηνύματα από το χθες, από το κατεστημένο του χθες και το σύστημα του χθες, από τον κ. Ανδρέου να εκβιάζει τον κ. Δήμαρχο, ένα αηδιαστικό μήνυμα της κ. Μπιτζίδου για μένα, η οποία το πρόβλημά της το μεταφέρει στον Γιάννη Δήμου και στην ΚΕΔΗΣ και ένα μήνυμα του κ. Ανδρέου προς τον κ. δήμαρχο που δίνει εντολές και αναφέρει ότι αν έχω παρανομήσει να με πάει στο δικαστήριο». Για να καταλήξει ότι: «Προκαλώ τον κ. Δήμαρχο αν ότι έχω παρανομήσει να με πάει στην δικαιοσύνη, ειδάλλως οφείλει να πάρει θέση ξεκάθαρη για να προστατεύσει ένα πρώην συνεργάτη του, να δώσει ένα μάθημα σε όλα τα κοράκια που επιζητούν δημόσιο χρήμα εις βάρος των συμπολιτών τους». (!)
 
Η στάση του δημάρχου και της κυρίας Μπιτζίδου
«Αυτά ήταν που με οδήγησαν να υποβάλλω την ανεξαρτητοποίησή μου. Γιατί όταν ανέφερα τα γεγονότα στον κ. δήμαρχο μου είπε ότι πάλι προκαλώ με την συμπεριφορά μου. Όταν προκάλεσα με την συμπεριφορά μου ήταν για να υπερασπιστώ τους υπαλλήλους της ΚΕΔΗΣ, και όταν είχα μάθει κάποια σχέδια για το μέλλον της ΚΕΔΗΣ αντέδρασα. Αυτοί ήταν οι λόγοι που ενώ είχα πει ότι θα θέσω το θέμα στην παράταξη ο δήμαρχος μου είπε ότι προκαλώ με την συμπεριφορά μου, όταν του ανέφερα ότι δεχόμαστε εκβιασμούς και εγώ δεν δέχομαι εκβιασμό από κανέναν Ανδρέου».
Ο κ. Δήμου ανέφερε ότι η κ. Μπιτζίδου προχώρησε σε αυθαιρεσίες στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ και όταν ρώτησε τον δήμαρχο αν γνωρίζει αυτά που έπραττε η κ. Μπιτζίδου, ο δήμαρχος είπε ότι δεν γνώριζε. Και διερωτήθηκε:  «Αφού ο κ. δήμαρχος δεν γνώριζε ποια είναι η θέση του δημάρχου για την κ. Μπιτζίδου, υπήρχαν κάποιοι λόγοι για να με διώξουν;»
 
Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης
Ο κ. Δήμου ανέφερε ότι γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του, από την παράταξη, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Β. Παπαβασιλείου και του ζήτησε να ανακοινωθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που όμως δεν έγινε καθώς διέρρευσε (όχι απ’ αυτόν) στα ΜΜΕ. «Βιάστηκαν να με διώξουν. Φαίνεται από το έκτρωμα δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, και αυτά που αναφέρονται, για μένα αυτό το δελτίο τύπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μικρότερο δωμάτιο ενός σπιτιού».
 
«Δήμαρχος μαριονέτα που σέρνεται πίσω από κάποιους δημοτικούς συμβούλους»
«Δεν είμαι φίλος της παράταξης από τις 30-12-2013,  απέναντι στην παράταξη του Πέτρου Αγγελίδη μπορεί να με τοποθετήσει κάποιος γιατί δεν ανέχομαι έναν δήμαρχο μαριονέτα να σέρνεται πίσω από κάποιους δημοτικούς συμβούλους που θέλουν το κεφάλι κάποιου συναδέλφου τους. Τι τους ενόχλησε. Τους ενόχλησε η επιτυχία της Πολιτείας των Ευχών και ότι η ΚΕΔΗΣ λειτουργεί με επιτυχία»
«Γι α μένα φορτίο είναι η παράταξη Αγγελίδη, γιατί δεν μπορώ να είμαι κάπου που με βάζουν τρικλοποδιές .Δεν μπορώ να είμαι απέναντι σε 40 δημοτικούς συμβούλους και στον δήμαρχο. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Μπήκα στην πολιτική με σκοπό να προσφέρω έργο. Βιάζονται να σταυρώσουν τον Γιάννη Δήμου έστειλα ένα μήνυμα. Ότι δεν σε σκοτώσουν σε κάνουν δυνατό. Νοιώθω λυτρωμένος.
 
Τα «καλά» του Δημάρχου
«Η συγκεκριμένη παράταξη έδωσε καλά στο δήμο, ο δήμαρχος έχει καλά στοιχεία όπως εργατικότητα, η καλή γνώση των θεμάτων και πολλά άλλα. Αλλά αυτό που θέλω από ένα δήμαρχο δεν είναι να τα έχει με όλους καλά. Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά, δεν μπορείς να σέρνεται πίσω από την παλιά τρόικα των δημοτικών συμβούλων, που είναι από την αρχή δίπλα του».
 
Η θέση του προέδρου της ΚΕΔΗΣ
Ο κ. Δήμου τόνισε ότι ζήτησε να περιμένουν να εκπέσει από την θέση του προέδρου από τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης ,αλλά μετά λύπης του έμαθε από τα ΜΜΕ ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης θα ήταν θέμα η αποπομπή του από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΗΣ.
«Δεν δέχονται ένας δημοτικός σύμβουλος που μπήκε με λιγότερους σταυρούς να είναι πάνω από αυτούς . Χαίρομαι που η λύτρωση μου έρχεται με την παραίτησή μου από την προεδρία της ΚΕΔΗΣ» τόνισε ο κ.Δήμου ανακοινώνοντας με αυτό τον τρόπο την παραίτησή του.
 
«Δεν ζητήθηκε η παραίτησή μου»
Διέψευσε ότι ζητήθηκε η παραίτησή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ψέμα ότι ζητήθηκε η παραίτησή μου από τον δήμαρχο»  και ανέφερε ότι στις 17 Δεκεμβρίου 2013, μι α μέρα πριν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του ‘13, απόφαση της παράταξης ήταν να μην παραιτηθεί για να μην να το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση και όλοι ήταν σύμφωνοι εκτός από τον κ. Νιζάμη.
 
Και… «κωλοτούμπες» στην παράταξη
«Εγώ είμαι γυμναστής αλλά αυτοί είναι καλοί στις κωλοτούμπες» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε: «Δεν υπήρχε λόγος να βγει το δελτίο Τύπου, αυτό το έκτρωμα δελτίο τύπου. Αν δεν βιάζονταν δεν θα άνοιγε μύτη, βγάλανε τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια».
 
«Πανηγυράκια» οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια
Ο Γιάννης Δήμου χαρακτήρισε πανηγυράκια τις εκδηλώσεις για τα εκατοντάχρονα της πόλης διερωτώμενος τι πρόσφεραν τα πανηγυράκι με την συμμετοχή παιδιών και φίλων των παιδιών της κ. Μπιτζίδου ενώ σημείωσε ότι ένας συγγενής πρέπει να κρατάει αποστάσεις. Ενώ δήλωσε ότι είχε διαφωνήσει με την συναυλία του Γιώργου Ανδρέου.
 
Είχε έναν… «καλό λόγο» για όλους
Στην ερώτηση για τα επόμενα πολιτικά του βήματα ο κ. Δήμου ανέφερε: «Είναι πολύ νωρίς Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στην παράταξη του κ. Κοτρώνη, που όπως είπε ο ίδιος δεν με θέλει, αν μη τι άλλο ο άνθρωπος είναι πολύ λίγος να ηγηθεί μιας δημοτικής αρχής, οπότε σε ανθρώπους που είναι λίγοι δεν θα πήγαινα ποτέ. Με τον κ. Φωτιάδη δεν έγινε ποτέ ούτε πρόκειται να γίνει από πλευράς μου καμιά επαφή. Δεν υπάρχει κανένα σχήμα που να με έκανε να κατεβώ στις επόμενες εκλογές
 
Δημοτική Αρχή: «Αψυχολόγητη η στάση του κ.Δήμου»
Η Δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αψυχολόγητες τις δηλώσεις του κ.Δήμου. Στην ανακοίνωση αναφέρει:
Αψυχολόγητη είναι η στάση του κ. Δήμου, ο οποίος μετά από τρία χρόνια καταγγέλλει τον εαυτό του, είτε για αποφάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών(ΚΕΔΗΣ) στην οποία ήταν πρόεδρος και είχε την πλήρη ευθύνη, είτε για αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής τις οποίες ψήφιζε και στήριζε, ως μέλος της.
Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε, ότι ανεξάρτητα από τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης του κ. Δήμου τους οποίους δεν συμμεριζόμαστε γιατί είναι εντελώς αβάσιμοι, το γεγονός της ανεξαρτητοποίησής του, βοηθά και διευκολύνει την δημοτική  αρχή και την παράταξη, προκειμένου να μην αιωρείται καμία σκιά για την δημοτική αρχή και την παράταξη, μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για τον κ. Δήμου, σχετικά με ιδιωτική του υπόθεση.
Δηλώνουμε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε συμπεριφορές που οδηγούν σε ολισθηρούς δρόμους.