Μαραθώνιος Αθηνών: Ασταμάτητος ο Γιώργος Σίκαλος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του (Μ50)!!!

Μαραθώνιος Αθηνών: Ασταμάτητος ο Γιώργος Σίκαλος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του (Μ50)!!!

Το πρωί της Κυριακής 13/11 πραγματοποιήθηκε ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με την επίσημη συμμετοχή 18.381 αθλητών και αθλητριών. Ο Σερραίος Μαραθωνοδρόμος Γιώργος Σίκαλος εκπληκτικός για μια ακόμη φορά τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του (Μ50) με χρόνο 2ώρες 51λεπτά και 33’’.

Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Σίκαλος ήταν 1ος Ελληνας στην κατηγορία του (Ηλικιες >50 ετών) δέκα μόλις δευτερόλεπτα πίσω από τον 1ο της κατηγορίας τον Γάλλο Ερικ Λεμπρετόν.

Στη γενική κατάταξη η θέση που κατέλαβε ήταν η 53η ανάμεσα σε 18.381 αθλητές και αθλήτριες  που αγωνίστηκαν στη μεγάλη γιορτή των δρομέων, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και όλων των δρομέων της υφηλίου.

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θεωρείται από τους  πιο δύσκολους μαραθωνίους στον κόσμο, εξαιτίας της «σκληρής» του διαδρομής. Μία διαδρομή με μεγάλη ποικιλία, ανηφόρες – κατηφόρες. Είναι η διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα μήκους 42.195μέτρα, που έκανε ο Αγγελιοφόρος στην αρχαιότητα για να αναγγείλει τη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στη Μάχη του Μαραθώνα.

Σαράντατρεις -43- μαραθωνοδρόμοι  Σερραίοι

32os-marathonios-athinon Σαράντα τρεις -43- μαραθωνοδρόμοι  Σερραίοι συμμετείχαν και εφέτος σ’αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, μεταξύ αυτών και πέντε -5 – γυναίκες. Κάποιοι έκαναν τον πρώτο τους μαραθώνιο. Ενώ μαζί τους κατέβηκαν και δέκα -10- δρομείς που συμμετείχαν στη διαδρομή των 10 χλμ και δύο -2- στα 5χλμ.

Αποτελέσματα

GDE Error: Requested URL is invalid