Μαρία Κόλλια Τσαρουχά – Άσκηση “Παρμενίων”: Συγκαλυμμένες “πολιτικές βολές” εντός και εκτός Ελλάδας

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά – Άσκηση “Παρμενίων”: Συγκαλυμμένες “πολιτικές βολές” εντός και εκτός Ελλάδας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση της ετήσιας διακλαδικής άσκησης “Παρμενίων 2018” που διεξήχθη στο πεδίο βολής ‘Αετός’ στον Έβρο.

Η άσκηση διήρκησε περίπου μία ώρα με συμμετοχή χερσαίων και εναέριων δυνάμεων, σε συνέχεια της θαλάσσιας τελικής φάσης της άσκησης που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα στην Κω.

Στο ανακαινισμένο παρατηρητήριο του πεδίου βολής ‘Αετός’ η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από την υφυπουργό Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον αν. υπουργό του ίδιου υπουργείου Πάνο Ρήγα.

Συγκαλυμμένες “πολιτικές βολές” εντός και εκτός Ελλάδας

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επεφύλασσε πολιτικά μηνύματα τόσο για το εξωτερικό, όσο και για το εξωτερικό της Ελλάδας.

Την αρχή έκανε η κυρία Κόλλια – Τσαρουχά, που είπε μεταξύ άλλων:

“Προσφέρετε (εν. οι Ένοπλες Δυνάμεις) σε κάθε Έλληνα τη σιγουριά ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία μας. Με την παρουσία σας είστε οι εγγυητές της Ειρήνης για ολόκληρη την Νοτιανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο.

Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και του Έθνους μας πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν εσάς απέναντι τους – τους πιο άξιους απόγονους ενός έθνους που ποτέ δεν δείλιασε και δεν έκανε πίσω στις πιο κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας με τη σειρά του, αφού εκθείασε κι αυτός το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων κάλεσε “όλα τα κόμματα της Βουλής και όλους τους πολιτικούς να αφήσουν τις ΕΔ και τα στελέχη τους εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης”.

Στον έπαινό του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κος Ρήγας ενέταξε και το εκτός συνόρων μήνυμά του λέγοντας:

“Επιβεβαιώσατε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα μέσω της οποίας η χώρα μας διασφαλίζει την εδαφική της ακεραιότητα και τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα από κάθε εξωτερική επιβουλή. Σήμερα χάρη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα πως διαθέτουμε ισχύ και έχουμε δύναμη αποτρεπτική.

Απευθύνουμε αυτό το μήνυμα προς όλες τις γειτονικές χώρες και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μήνυμα φιλίας και ταυτόχρονα μήνυμα πως η εθνική κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και διαθέτουμε αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, έτοιμες να την υπερασπίσουν”.

Μετά το πέρας της άσκησης οι υπουργοί ξεναγήθηκαν στην έκθεση που λειτουργούσε στο πεδίο βολής και παρακολούθησαν την δεξίωση που παρατέθηκαν προς τιμήν τους. Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η άσκηση ήταν ανοικτή για το κοινό ενώ την παρακολούθησαν και μαθητές σχολείων.