Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στις τριήμερες Εορταστικές Εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά_2012Η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, με απόφαση του Προέδρου της, κ. Ε. Μεϊμαράκη, θα παραστεί ως εκπρόσωπός του στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις , που ξεκινούν την 26η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του εορτασμού του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και λήγουν με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παραστεί την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, στη Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο στην Πανηγυρική Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, εκδήλωση που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της 101ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40.
Την Κυριακή, θα παραστεί στην παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας , ενώ τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου , θα παραβρεθεί στην κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Παπούλια, στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση.
Σε δήλωσή της η κα Κόλλια αναφέρει:

” Τέτοιες ημέρες, ας επαναφέρουμε στη μνήμη μας τον υπέρτατο αγώνα του λαού μας, τον υπέρτατο αγώνα μιας μικρής και φτωχής χώρας, που πολεμούσε για την Τιμή του, την Αξιοπρέπειά του, αλλά και για τις Θεμελιώδεις Αξίες του πολιτισμένου κόσμου. Το τίμημα, που πληρώσαμε για αυτή μας τη στάση, ήταν ιδιαίτερα ακριβό. Έχει σημασία να αναλογιστούμε , ότι σε μια εποχή του ΝΑΙ, που αυτό έχει γίνει τρόπος ζωής, έχουμε ιερή υποχρέωση να παραμείνουμε ψύχραιμοι, ενωμένοι και προσηλωμένοι στο Ήθος και τη Φιλοτιμία των προγόνων μας. Η επιβίωση του Έθνους δοκιμάζεται, η πίστη μας δοκιμάζεται. Είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα σταθούμε ξανά σύντομα όρθιοι. Ας το καταλάβουν καλά όσοι επέλεξαν άλλους να υπηρετούν, ότι σε αυτό το λαό διατηρείται επίκαιρη και ζωντανή η συλλογική Ιστορική Μνήμη. Αυτή αποτελεί φάρο και οδηγό μας. Και , αν απαιτηθεί , θα ξαναγράψουμε όλοι μαζί νέες σελίδες εθνικών και δημοκρατικών αγώνων , που θα στηρίζονται στις Αξίες, τις Αρχές και τα Ιδανικά του Ελληνισμού.”